En Sıcak Konular

'Füzelerin gönderilmesi bir mesaj'

17 Mayıs 2013 14:23 tsi
'Füzelerin gönderilmesi bir mesaj' Rusya'dan Suriye uyarısı...

 Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Moskova'nın Suriye'de uçuşa kapalı alan oluşturulması yaklaşımına karşı olduğunu, bunun hava saldırısı için ilk adım olarak kullanılabileceğini söyledi.

CNN'e konuşan Puşkov, "Suriye, Rusya'dan muhtemel hava saldırılarına karşı korunma talep etti… Suriye'ye S-300 füze sistemlerinin verilmesi… bizim Suriye'de herhangi bir dış askeri müdahaleyi desteklemediğimiz mesajı taşıyor…" değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'de barışın sağlanmasının Cenevre'de ikincisi yapılacak uluslar arası barış konferansına bağlı olduğuna değinen Puşkov, "Rusya Esed'i temsilci göndermesi için ikna edecek. Suriye yönetimi ile bu konuda bazı mutabakatlar sağlandı." dedi. Puşkov, Amerikalıların da muhalefeti ikna etmelerinin önemine dikkat çekti.

Rusya'nın bir taraftan barış için çaba sarf ederken, füze savunma sistemlerini neden Suriye rejimine verdiği yönündeki soruya yanıt veren Puşkov, "Konunun tamamı biraz daha komplike. Suriye bizden muhtemel hava saldırılarına karşı savunma istiyor… Uçuşa kapalı alan oluşturulmasının Libya'da NATO'nun müdahalesine yol açtığını biliyoruz… Füzelerin gönderilmesi bir mesaj… Biz Suriye'de herhangi bir dış müdahaleyi asla desteklemiyoruz." uyarısında bulundu.

AKDENİZ'DE 12 RUS SAVAŞ GEMİSİ

Diğer taraftan basında yer alan haberlerde Rusya'nın Suriye'de bulunan Tartus deniz üssü ile irtibatlı olarak Akdeniz'de 12 savaş gemisinin bulunduğu belirtiliyor. Akdeniz'de kalıcı deniz gücü hazırlıkları yapan Moskova, Suriye'ye yönelik dış askeri müdahale ihtimalini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Amerikalı bir yetkili Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, Soğuk Savaş yıllarından bu yana bölgedeki en büyük askeri yığınak olduğu, bunun bir güç gösterisi olduğunu belirtti.

Rusya basınında Süveyş Kanalı'nı geçen beş Rus savaş gemisinin Akdeniz'e girdiği ve Kıbrıs Rum Kesimi'ne demirleyeceği bilgisi yer aldı.

(CİHAN)

Bu haber 1,674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,111 µs