En Sıcak Konular

BM'de Suriye karar taslağı görüşülüyor

15 Mayıs 2013 20:21 tsi
Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Çevik, Suriye karar taslağının uluslararası toplumun vicdanına çağrı olduğunu belirterek "Kullanacağımız oylar ya rejimin katliamlarına uyarı ya da destek anlamına gelir" dedi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, Taslağın BM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, tasarının Genel Kurul'a sunulma zamanlamasının doğru olduğunu söyledi.

Güvenlik Konseyi'nin uluslararası barış ve güvenliği sağlama sorumluluğunu yerine getiremediğini vurgulayan Çevik, bu nedenle Genel Kurul'un, sorumluluğu bir kez daha üzerine almak ve uluslararası toplumun sağduyusunu yansıtmak durumunda kaldığını kaydetti.

Dünyanın gözü önünde Suriye'deki insani krizin her geçen gün büyüdüğüne işaret eden Çevik, sahada yaşanan acıların ve zorlukların çok azının BM'ye yansıtılabildiğini belirtti.

Türkiye gibi Suriye'ye komşu ülkelerin her fırsatta BM'nin ilgili organlarına harekete geçme çağrısı yaptığını hatırlatan Çevik, şöyle konuştu:

"Korkularımızın daha ne kadar BM'de harekete geçmemizi engellemesine izin vereceğiz? Hareketsizlik bu korkularımızın çözümünü sağlayacak mı? Bu karar taslağı uluslararası toplumun vicdanına yeni bir çağrıdır. Algılarımızı değiştirmezsek daha fazla insan hayatını kaybedecek."

Taslakta birçok detaya yer verildiğini de belirten Çevik, şunları kaydetti:

"Ancak tek bir gerçek var: Bugün kullanacağımız oylar ya rejimin katliamlarına bir uyarı ya da destek anlamına gelecek. Bunun farkında olalım. Bazıları sahnede konuşan delegelerin iddialarına inanmayı seçebilir ama biz sahada gördüklerimize inanmayı seçtik. Suriye halkıyla birlikte durmayı sürdüreceğiz. Türkiye taslağı desteklemektedir."

aa


Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,725 µs