En Sıcak Konular

Reyhanlı saldırısı masada olacak

15 Mayıs 2013 08:06 tsi
Reyhanlı saldırısı masada olacak Beyaz Saray Sözcüsü Carney, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki yakın ortaklığa verilen önemi gösterdiğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde Reyhanlı'daki bombalı saldırılara dair bir soruyu yanıtlarken, Türkiye'nin ABD'nin en güçlü ortaklarından biri olduğunu belirterek, "Türklerle terör tehditlerine karşı koymada omuz omuza çalışmaktayız ve bu saldırı (Reyhanlı'daki bombalı saldırılar), halklarımızı korumak ve bölgedeki istikrar ve şiddetle mücadele etmek için birlikte çalışma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir" diye konuştu.
 
Carney, ABD'nin bu saldırıları kınadığını ve bu korkunç şiddete karşı Türkiye'nin yanında yer aldıklarını kaydetti. Carney, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerini ileterek, düşüncelerinin yaralılarla olduğunu söyledi.
 
Carney, şe değerlendirmede bulundu:
"Şu noktayı her zaman, özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın buraya gelişi vesilesiyle dile getirmek önemli; Türkiye bizim en güçlü ortaklarımızdan biridir. Türklerle terör tehditlerine karşı koymada omuz omuza çalışmaktayız ve bu saldırı (Reyhanlı'daki bombalı saldırılar), halklarımızı korumak ve bölgedeki istikrar ve şiddetle mücadele etmek için birlikte çalışma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir. Bu olayın, Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama tarafından ele alınacak konulardan biri olacağına dair beklentim tam."
 
Carney, iki dost ve NATO müttefikleri olarak Türkiye ve ABD'nin, bir dizi kritik küresel ve bölgesel meseleyi ele almada ortaklar olduğuna işaret ederek, Erdoğan ve Obama'nın, yapacakları görüşmelerde, iki ülkeyi de ilgilendiren Suriye konusunu kesinlikle konuşacağını ifade etti.
 
İki liderin ayrıca, Ortadoğu'da istikrar, ticaret ve ekonomik işbirliği ve genel anlamda küresel terörizmle mücadele konularını ele alacağını bildiren Carney, "Başbakan Erdoğan'ın ziyareti, Türkiye ile ABD arasındaki yakın ortaklığın ve bu ilişkiyi önümüzdeki zaman zarfında daha da genişletme ve derinleştirmeye verdiğimiz stratejik önemin altını çizmektedir" yorumunu yaptı.

aa

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,720 µs