En Sıcak Konular

Türkiye'ye ortak komisyon önerisi!

14 Mayıs 2013 15:26 tsi
Türkiye'ye ortak komisyon önerisi! Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, Reyhanlı saldırılarını Türkiye ile birlikte soruşturmaya hazır olduklarını ifade etti.

Rusya’nın resmi haber ajansı RIA Novosti’nin Şam’dan bildirdiğine göre Cemil, “Türkiye Suriye’ye savaş açabilir mi?” sorusuna yanıt olarak, içten zayıflayan Türkiye'nin "Suriye ile savaşacak durumda olmadığını" söyledi.

Suriye Başbakan Yardımcısı, "Türkiye yönetiminin ‘Asarız keseriz’ türünden çıkışları Türk halkına yönelik değildir. Suriye’de eli silahlı militanların moralini yükseltme amacı taşıyor. Türkiye 30 yıldan beri zaten kendi içinde bir savaş veriyor. Çok yakında Türkiye’de sosyal ve etnik gerginlikler benzer yeni iç savaşlar da çıkarabilir” diye konuştu.

HEM KINAMA HEM SUÇLAMA
Suriye hükümetinden yapılan açıklamada ise Reyhanlı’daki terör eylemleri kınandı.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yayımlanan açıklamada, “bu gibi çirkef suçların terör olgusunun bölgede yayılmasının direkt sonucu olduğu ve Türkiye ile Suriye halkları arasındaki ilişkileri sabote etmeyi hedeflediği” belirtildi.

Açıklamada,”Bu korkak ve çirkef terör eylemlerine ilişkin Suriye'ye yönelik yapılan tüm suçlamaların kesinlikle hiçbir aslı gerçeği yoktur. Bu terör eylemleri Suriye'nin ahlaki ve siyasi sistemine ilaveten uluslararası sorumluluklarıyla tamamen çelişmektedir. Suriye ve Türkiye halkları, Türkiye'deki hükümetin teröre destekte izlediği politikaların bedelini kanlarıyla ödemektedir” ifadesi kullanıldı.

Suriye hükümeti, “bölgeyi teröristlerin karargâh ve geçit merkezlerine dönüştürmekle” suçladığı Türk hükümetinin, aynı zamanda Türkiye topraklarını Suriye'de masum kanları akıtan ve her türlü vahşette bulunan teröristlere gereken tüm desteği temin ettiğini öne sürdü.

Açıklamanın sonunda,  “Reyhanlı patlamalarında şehit düşenlerin ailelerine ve kardeş Türkiye halkına taziyeler takdim edilirken”, yaralılara da acil şifalar dilendi.

REYHANLI İÇİN ORTAK SORUŞTURMA
Öte yandan Suriye Enformasyon Bakanı Umran el Zubi, Reyhanlı saldırılarını Türkiye ile birlikte soruşturmaya hazır olduklarını ifade etti.

Suriyeli Bakan, "Eğer Erdoğan hükümeti iki ülkenin ortak ve şeffaf bir soruşturma gerçekleştirmesi için çağrıda bulunursa, gerçeğin ortaya çıkması için buna karşı çıkmayız" dedi. El Zubi, "Gerçekler hem Türkiye hem de Suriye halkına açıklanmalı" diye konuştu.

PKK ÜZERİNDEN SURİYE GÖNDERMESİ
DHA’nın haberine göre, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi ise Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere verdiği desteği PKK örneği ile eleştirdi.

Burucerdi, İran meclisinin resmi internet sitesi ICANA'da yayımlanan açıklamasında, “Suriye yönetiminin silahlı muhaliflere karşı uyguladığı politika yanlışsa o zaman Ankara'nın da silahlı PKK'lıları hava ve füze saldırılarıyla öldürmesi yanlıştır” dedi.

Türkiye'nin Suriyeli silahlı muhaliflere silah ve askeri eğitim sağladığını ileri süren Burucerdi, “Türkiye'nin masum insanları öldüren teröristlere verdiği destek utanç vericidir” diye konuştu.

Ankara'nın Suriye politikasını gözden geçirmesini isteyen İranlı vekil, Suriye'de barış ve huzurun sağlanması için Türkiye'yi İran'la işbirliği yapmaya çağırdı. Burucerdi, “Suriye'de barış ve huzurun sağlanmasının Türkiye ve tüm bölge ülkeleri çıkarına olacak” dedi.

Bu arada İran’ın resmi haber ajansı İRNA ve ülkenin diğer etkin haber ajanslarından Fars, Türkçe yayınladıkları haberlere son verdi.

Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,849 µs