iyibilgi Ankara " /> iyibilgi Ankara "/>

En Sıcak Konular

Bunu bilmeden Beyaz Saray'ın kapısı çalınmaz

14 Mayıs 2013 15:11 tsi
Bunu bilmeden Beyaz Saray'ın kapısı çalınmaz Erdoğan ile Esad aynı masaya oturmak zorunda kalır, 'dermişiz'! iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Başbakan yola çıkacağı için gayet hızlı ve kısa anlatalım.. Washington’da karşılıklı oturduklarında, Erdoğan ile Obama arasındaki gündem maddelerinin bir numaralı başlığında “Suriye” olacağını herkes biliyor.

Hatta ABD’nin Suriye konusunda kılını kıpırdatmayacağı, çok çok birkaç makyaj hamlesi yapmakla kendini sınırladığını, Başkan Obama’nın da bu tezin ciddi savunucularından olduğunu da herkes biliyor.

O halde, Suriye’ye yönelik açık tutumu, yani “Esad gidecek” tutumu ile bu konuda başta Rusya ile yaptığı-Dışişleri Bakanı Kerry’nin Moskova ziyareti-girişimleri ve ortak uluslararası konferans gibi adımlar ne anlama geliyor?

İşte Rusya-ABD’nin Suriye konusundaki “sır”rı da bu olsa gerek. ABD, Putin’i Suriye’nin üzerine iteklemeye çalışıyor. Bu cümle kendiyle çelişik gibi durabilir; yani Rusya neden Esad’ı devirsin?..

İşte ABD’ye gidecek Başbakan Erdoğan’ın önündeki yüksek mânia da bu! ABD, Rusya’yı Esad’ın üzerine itekliyor ama vurup, devirsin diye değil.. (Vurup devirme ancak pazarlık bedeli alındığında gerçekleşebilir.) Müttefikleri (başta Türkiye) karşısında (Suriye) zor durumda bırakmasın için!

Kısa açıklaması şu; ABD’nin Suriyeli muhalifleri de peşinden sürükleyerek uluslararası konferans düzenlemesi ve Ruslar’ın Suriye yönetimini de o masaya oturtmasını istemesi, Amerika'nın “diyalog araması” demek!

“Diyalog aranması ve uluslararası” kelimeleri yan yana geldiğinde Suriye’ye askeri her türlü müdahale imkânsız hale gelecek. ABD böylece bölgedeki tüm müttefiklerinin sürekli sızlanmalarından, artı; şu an en nefret ettiği fiil olan “sorumluluk almak”tan da kurtulacak.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs