En Sıcak Konular

'Artık Acilciler diye bir örgüt yok'

14 Mayıs 2013 13:52 tsi
'Artık Acilciler diye bir örgüt yok' Mihraç Ural, Reyhanlı katliamı suçlamalarını reddetti ve İsrail'i işaret etti: "Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına çekmek için yapılmış bir eylem, amacı da Türkiye halkını savaşa sürüklemek ve Suriye halkına düşmanlaştırmak."

Türkiye'deki Reyhanlı ve Suriye'deki Banyas katliamlarının arkasındaki isim olduğu iddia edilen Mihraç Ural BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Katliamlarla ilgili iddiaları reddeden Ural, günümüzde THKP/C Acilciler isimli silahlı bir örgütün de bulunmadığını söyledi.

Ural, Reyhanlı saldırısının Türkiye'yi kendi ifadesiyle Orta Doğu bataklığına çekmek için düzenlendiğini öne sürdü.

Ural, "Reyhanlı'daki saldırıda kendisinin liderliğindeki Mukaveme Suriye (Suriye Direnişi)" adlı örgütün yer aldığı iddialarına, "Yapılan bu eylemde insanlık yoktur. Bu, vahşet dolu karanlık akılların işidir. Bu eylemi şiddetle kınıyorum" yanıtını verdi.

Masum insanları katletmek gibi bir hedefinin olamayacağını savunan Ural, 30 yıldan fazladır Türkiye'ye gitmediğini de söyledi.

Ural, yapanlar kim olursa olsun bu eylemin İsrail ve yeni Osmancılık anlayışıyla uyuştuğunu, saldırılarda İsrail istihbarat servisinin parmağı olduğunu öne sürdü.

Ural'a göre Reyhanlı katliamı, "Türkiye'yi Orta Doğu bataklığına çekmek için yapılmış bir eylem, amacı da Türkiye halkını savaşa sürüklemek ve Suriye halkına düşmanlaştırmak."

''Bataklık'' benzetmesini Başbakan Erdoğan da kullanmış ve saldırıyı ''Türkiye'yi Suriye bataklığına çekmek isteyenlerin işi'' olarak nitelemişti.

'Artık Acilciler diye bir örgüt yok'
Hükümet yetkililerin açıklamalarında doğrudan isim verilmese de, Ural'ın başında bulunduğu Mukaveme Suriye suçlanıyor. Başbakan Erdoğan, saldırının Esad rejimiyle bağlantısı olduğunu ve rejimin Türkiye'de uzantılarının bulunduğunu söyledi.    

Ural'ın Suriye istihbaratıyla ve rejimle ilişkisi olduğu da yoğun şekilde dile getirilen iddialar arasında.

Eylemin ardından, soruşturma makamlarından elde edildiği belirtilen haberlerde, Ural'ın geçmişte liderlerinden olduğu söylenen THKPC/Acilciler örgütü Reyhanlı katliamının sorumlusu olarak gösterildi.

Ancak, Ural, örgütün 1980'lerde demokratik, yasal siyasete kaydığını, artık Acilciler diye silahlı bir örgütün bulunmadığını söyledi.

Ural, 'Bu örgütle yattık, bu örgütle kalktık, doğrudur. Öldüğü zamanda da içinde olmaktan şeref duydum. Ama bugün böyle bir silahlı örgüt yoktur' dedi.

BBC Türkçe

Ural, Radikal gazetesine verdiği özel demeçte ise Reyhanlı ile ilgili olarak İsrail'i işaret etti:

"14 şubat 2005'te Lübnan Başbakanı Hariri'nin öldürülmesinde kullanılan bombanın biraz daha az bir miktarıyla Reyhanlı'da patlatılan bomba aynıdır. Aynı yöntemle yapılmıştır. İsrail'in çıkarı var. Çünkü Suriye ordusunun son günlerde kazandığı zaferlerin, bu gidişle Beşar Esad yönetiminin kalıcı olacağını gösterdi ve buna karşı (İsrail) teröristlere yardım amacıyla Şam'ı vurdu. Hariri'nin katledilme amacı neyse Reyhanlı'da patlatılan bombanın amacı aynıdır."



Bu haber 1,847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,357 µs