En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Reyhanlı açıklaması

14 Mayıs 2013 11:53 tsi
Erdoğan'dan Reyhanlı açıklaması 'Bu alçak saldırının faillerine bedelini misliyle ödetecek güçteyiz.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında konuşuyor.

- Cumartesi günü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama ölenler için Allah'tan rahmet diliyorum. Bomba yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu 51 kardeşimiz vefat etti.

- Bu saldırıyı hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak, saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek. Biz bu saldırıların altında kalmayız, er yada geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz.

- Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronlar itibariyle şu anda çok büyük oranda aydınlatılmış durumda. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda şu an itibariyle 13 kişi gözaltına alındı ve sorgulamalar devam ediyor. Bizim Suriye halkıyla bir meselemiz yok. Zalim ve diktatör rejimle meselemiz var.

- Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak burada ihmaller var mı, varsa nedir, kimler tarafındandır? Tüm bunları da yine araştırmak için ayrıca çalışmalarını sürdürecek. Büyük devletler provakatif eylemler karşısında aklı selim ile hareket eder. Terör örgütü saldırıdan sonra toplum kaosa sürüklenirse amacına ulaşmış olur.

- (Saldırılardan sonra medyada çıkan bazı haberler ile siyasetçilerin açıklamalarını eleştirerek) Hele durun bir hadiseyi anlayalım, gözyaşlarını dinlendirelim, cenazelerimizi defnedilim. Reyhanlı sokaklarından kara dumanlar yükselirken, tam da saldırganların istediği gibi hemen suçlamalar yapmak, hemen tahrik oluşturmak, en hafif tabiriyle fırsatçılıktır, gerçekten son derece çirkindir.

- Annesinin karnında gibi büzülmüş yatan, iki bacağı kopmuş, minicik bedeninin yarısı yanmış yatan o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Bizim anlayışımız budur. Biz Türkiye'nin bebekleri, dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz. Onlardan yüz çevireceksek, siyaset yapmanın bir anlamı yok.

- (Vatandaşlara seslenerek) Muhalefet tarafından tırmandırılan gerilime lütfen prim vermeyin. Ayrıştırıcı dil, üslup ve tavırlara asla aldanmayın. Terörün, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek açıklama ve yayınlara karşı lütfen dikkatli olun.

- Demokrasilerde her meselenin müzakere ve çözüm yeri Meclis'tir. Dikkat edin sokak değil Meclis'tir. Meclisin dışına çıkarılan, sokağa taşınan her mesele Türkiye'nin de demokrasinin de aleyhinedir.

IMF'YE BORCUN ÖDENMESİ

- Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi, IMF'ye olan 412 milyon dolar borcunun ödenmesi amacıyla Merkez Bankasına talimatı verdi. Merkez Bankamız, IMF'nin değişik hesaplarına bu borcu aktarmaya başladı. Aktarma işlemi bugün tamamlanıyor.

- Türkiye uzun bir aranın ardından IMF'ye olan borcunu ödedi, sıfırladı ve bu borcu kapattı. Bu güzel gelişmenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum



Bu haber 1,382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,453 µs