En Sıcak Konular

''Barış sırat köprüsü gibidir''

14 Mayıs 2013 08:24 tsi
''Barış sırat köprüsü gibidir'' Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyesi Orhan Gencebay, "Barış sırat köprüsü gibidir. Bir tarafı uçurum, bir tarafı yaşamdır" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyeleri, İstanbul'daki Dedeman Otel'de Mülkiyeliler Birliği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe katıldı.
 
Etkinlikte konuşan grup üyesi Orhan Gencebay, 1980 yılında iki kadının ofisini basması dolayısıyla karakola gittiğini aktararak, "Karakolda polisin Polbir'i ve Polder'i vardı. Ülkem ikiye bölünmüştü. Ağladım, son derece üzüldüm. Batsın Bu Dünya'yı yaptığımda halkımız çok büyük ilgi gösterdi. Yurtdışında da çok sevildi. Bazen 'keşke bu besteyi yapmasaydım' dediğim oluyor. O dönemde kardeş kardeşi vuruyordu. Onları aştık" diye konuştu.
 
Siyasetçi olmadığını ve siyasete girmeyi hiç düşünmediğini anlatan Gencebay, siyasetin her şeyi çözemeyeceğini, bir güler yüzün barış getirebileceğini anlattı.
 
Gencebay, Türkiye'nin içindeki sorunları aşabileceğine olan inancını dile getirerek, "Bana göre Kürt sorunu yoktur. Fakat sorun yaratılmak istenmiştir. Terör sorunu vardır. Hatalarımız vardır. Bunu da yönetimler aşacaktır. Barış, sırat köprüsü gibidir. Bir tarafı uçurumdur, bir tarafı yaşamdır. Onu el bebek gül bebek büyütmek gerekir. Onu ihmal etmemeliyiz" ifadesini kullandı.
 
Arıboğan: Teknik görüşmeler noktasında değiliz
 

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan ise toplantıda yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok toplantıya katıldığını belirterek, kendilerine defalarca hakaret edildiğini söyledi. Arıboğan, mezun olduğu okulun mensupları tarafından kurulan ve entelektüel seviyesi yüksel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
İsimlerinin "Akil İnsan" olmasına kızdıklarını ancak teklif edilen görevi reddedemeyeceklerini dile getiren Arıboğan, kendilerine yönelik tepkilerin, barışa değil eski yaşam formundan yeni yaşam formuna geçişe gösterildiğini aktardı.
 
İnsanların görüşmeler sırasında heyettekilere içlerini döktüklerini anlatan Arıboğan, şöyle konuştu:
 
"Zorlu süreçteyiz. Biz teknik görüşmeler noktasında değiliz. Bunlara vakıf değiliz. Herhangi bir partiye veya hükümete bağlı çalışmayız. Başbakana ilk toplantıda 4-5 arkadaş soru sordu. 'Bize bazı stratejiler vereceksiniz, biz bunları atlatmayız' diye söylediler. Başbakan da 'böyle bir şey yapacak olursak benim milyonlarca partilim var. Ben onlarla irtibat kurardım. Sizden ricamız gidin, bildiğinizi konuşun' dedi. Biz de öyle yola çıktık. Toplumda iyiye giden şeyler de var kötüye giden de. İnsanlar siyaset dışı bir ortamda kendilerini ifade etmekten büyük bir memnuniyet duydular."
 
Arıboğan, gittikleri her ortamdaki grubun aslında kendi sorunlarını dile getirdiğini, bunların da çözülmesi gerektiğini bildirdi.
 
Deniz Ülke Arıboğan, "Türkiye'ye yeni bir vizyon gerek. Bu vizyon da eşit haklar üzerinden bina edilmek durumunda. Çok tehlikeli bir dönemden geçiyoruz. Toplumdan gelen reaksiyonların tepeye taşınması çok önemli" ifadesini kullandı.
 
Koçyiğit: Görevlerimizi yerine getirmeliyiz
 
Grup üyesi Ali Bayramoğlu da heyette yer alınması teklifi geldiğinde "hayır" deme şansının olmadığını söyledi. Çözüm sürecinde toplumda farklı güvensizlikler olduğuna işaret eden Bayramoğlu, gittikleri her yerde sadece soyut anlamda değil somut anlamda da Kürt sorununun çözümüne yönelik bir istek bulunduğunu ifade etti.
 
Grup üyesi Hülya Koçyiğit de "Bu ülkenin insanları olarak, yarınlara evlatlar yetiştirirken üzerimize düşen görevleri hepimiz yerine getirmeliyiz. Bir kez daha ülkemiz için ne yapabiliriz, ne yapmamız gerekiyor? Eğer buradan birlikte hareket etmemiz gerekiyorsa gelin birlikte hareket edelim" yorumunda bulundu.
 
Toplantı, Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu üyelerinin katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

aa

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,446 µs