En Sıcak Konular

Şehit ailelerinden çözüm sürecine destek

12 Mayıs 2013 13:37 tsi
Şehit ailelerinin çözüm sürecine verdiği destek büyüyor.

Van'ın Çatak ilçesinde 1999 yılında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasındaki silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Onbaşı İbrahim Gülcan'ın Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan ailesi, çözüm sürecine destek verdiklerini belirtti.
 
Saruhanlı'ya bağlı Gözlet köyünde yaşayan şehidin babası Zeynel Abidin Gülcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "30 yıldır akan kan ve anaların gözyaşı dinecekse biz bu süreci sonuna kadar destekliyoruz" dedi.
 
Türkiye'nin terörle mücadelede çok sayıda şehit verdiğini, şehit analarının gözyaşlarının hala kurumadığını ifade eden Gülcan şunları kaydetti:
 
"Terörün sona ermesi oğlumu geri getirmeyecek ama biz başka analar, babalar ağlamasın diye yürütülen bu çalışmaları gönülden destekliyoruz. Bu siyasi bir çalışma değil, ülkenin temel sorununu çözmek için başlatılan milli bir davadır. Bu nedenle herkesin buna destek vermesini bekliyoruz. Çözüme ve barışa bu kadar yaklaşmışken, bu sorun burada bitsin. Bir daha bu fırsatı bulamayabiliriz. Gelinen bu noktayı iyi değerlendirmeliyiz."
 
Terörün Biteceğine İnanıyorum
 
Şehidin annesi Nezahat Gülcan ise terör sorununun biteceğine inandıklarını, ortaya çıkan gelişmelerine buna işaret ettiğini söyledi.
 
14 yıl önce şehit olan oğlunun acısını hala yüreğinden atamadığını, şehit evladının eşyalarını hala sakladığını ifade eden Gülcan, "Barış olsun, kan dökülmesin, biz yandık bizim gibi analar yanmasın. Ocaklar sönmesin" dedi.
 
Şehit Yıldırım'ın ailesinden sürece destek
 
Şırnak'ta 2007 yılında terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit düşen jandarma komando er Servet Yıldırım'ın anne ve babası da terörün bitmesi adına çözüm sürecinden umutlu.
 
Kağızman'ın Çukurayva köyünde yaşayan şehit erin babası Fahrettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede barışın sağlanması için hükümetin attığı adımları desteklediklerini söyledi.

Artık terör olaylarının yaşanmamasını ve başka annelerin ağlamamasını istediklerini ifade eden Yıldırım, "Hepimiz insanız. Dağda olan da insandır ama kandırılmış ama cahilliğinden ne amaçla gitmişse oraya vebali ondan sorulsun. Devletin kolu uzundur, bildiğini yapabilir" dedi.

Çözüm sürecini Türkiye'nin geleceği açısından hoş gördüğünü ve bunun iyi bir gelişme olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bir köyde bir ailenin dağılmasıyla bir köy dağılmaz, bir köyün dağılmasıyla bir ilçe dağılmaz, bir ilçenin dağılmasıyla bir vilayet dağılmaz. Türkiye Cumhuriyeti ne yaparsa hoş yapar, iyi yapar. Açılımın sonu düzgün olsun. Başka askerlerimiz şehit olmasın, başka vatandaşlarımızın canı yanmasın. Bölünme olmayacak, şehidimin üzerinde nasıl bayrak dalgalanıyorsa Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının dağların başında da dalgalanması lazım, ben bunu istiyorum. Toprak hepimizindir, hepimiz kardeşiz Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle..."

Yıldırım, bu vatan için ecdadın Sarıkamış'ta şehit olduğunu anımsatarak, "90 bin asker orada donarak şehit oldu. Benim oğlumun cenazesi bulundu, onların cenazeleri bile bulunmadı. O dedelerimizin hatırı için barış mesajları devam etsin" diye konuştu.
 
"Huzur ve barış istiyoruz"
 
Türkçe bilmeyen anne Pakize Yıldırım da barış sürecini desteklediğini ve bir an önce barışı istediklerini söyleyerek, 10 çocuğu olduğunu, bir oğlunu şehit verdiğini, başka annelerin ağlamasını istemediğini vurguladı.
 
Akil İnsanlar Heyetinin çalışmalarını da desteklediklerini kaydeden anne Yıldırım, şöyle devam etti:
 
"Milletle bütünleşmelerini, fikirlerini almaları, gezmelerini destekliyoruz. Açılan bu sürecin yolunu bulacağına inanıyorum. Barışın sağlanacağına inanıyoruz. Yurt dışına çıkmalarını onaylıyoruz fakat eyleme katılanların cezalarını çekmelerini istiyoruz. Büyük Türkiye için huzur ve barış istiyoruz."

aa


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs