En Sıcak Konular

Nevaz Şerif zaferini ilan etti

12 Mayıs 2013 09:57 tsi
Nevaz Şerif zaferini ilan etti Pakistan'da dün yapılan genel seçimin resmi olmayan sonuçlara göre galibi, PML-N lideri Nevaz Şerif zaferini ilan etti.

Pakistan'da dün yapılan genel seçimin, resmi olmayan sonuçlara göre galibi Pakistan İslam Birliği (PML-N) lideri Nevaz Şerif, zaferini ilan etti.

Şerif, başta kendi eyaleti Pencap olmak üzer diğer eyaletlerde rakiplerine büyük üstünlük sağladı. Şimdiye kadar sayımı tamamlanan bölgelerden gelen sonuçlara göre, Şerif liderliğindeki PML-N, mecliste 130 milletvekili, seçimlerin sürpriz ismi olarak gösterilen eski kriket yıldızı İmran Han'ın liderliğindeki Pakistan Adalet Partisi (PTI) ise 35 milletvekili çıkardı.

Nevaz Şerif'in kardeşi Şehbaz Şerif, Lahor kentinde yaptığı konuşmada, seçimlerden büyük zaferle çıktıklarını belirterek, Pakistan'ı yönetecek hükümetin PML-N merkezli olacağını söyledi.

Pakistan'ın tarihi nitelikteki seçimlerden başarıyla çıktığını kaydeden Şerif, PML-N'nin kuracağı hükümetin şeffaf ve adil olacağını söyledi.

Seçim zaferini kutlamak isteyen PML-N taraftarları sokaklara döküldü. PML-N'in kalesi Lahor kentinde kutlamalar sabaha kadar devam etti.  

Pakistan'ı 5 yıl yöneten ve parlamentoda 125 sandalyesi bulunan Pakistan Halk Partisi (PPP) şimdiye kadar 33 sandalyeye ulaştı. Başbakan Raca Pervez Eşref ve partinin önde gelen çok sayıda ismi meclis dışında kaldı.

Önceki hükümetin ortağı Hindistan göçmenlerinin Birleşik Millet Partisi (MQM) 11, hükümetin en küçük ortağı Peştuların haklarını savunan Ulusal Halk Partisi (ANP) ise hiç milletvekili çıkaramadı.

İslami çizgideki partilerden İslam Alimleri Cemiyeti (JUI-F) 12, Cemat-ı İslamiye (JI) ise 3 sandalye kazandı.

Önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de bağımsız adaylar büyük başarı elde etti.

Meclise girmeye hak kazanan 25 milletvekilinin üç gün içinde tercih edecekleri partileri belirlemesi gerekiyor. Bağımsız isimlerin, hükümetin kurulmasında kilit rol üstlenmesi bekleniyor.

aa


Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,696 µs