En Sıcak Konular

Karamehmet ve Dinç Bilgin'e hapis cezası!

11 Mayıs 2013 06:26 tsi
Karamehmet ve Dinç Bilgin'e hapis cezası! Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin yeniden yapılan yargılamada, iş adamı Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin hapis cezasına çarptırıldı.

İki eski banka patronuna toplam 9 yıl hapis cezası verildi.

Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilerle  ilgili, aralarında iş adamları Mehmet Emin Karamehmet ve Dinç Bilgin'in de  bulunduğu 5 sanıklı davaya ilişkin kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada, Karamehmet "zimmet" suçundan 7 yıl 1 ay 16 gün, Bilgin de aynı suçtan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanıklar İsmail Sezer Bilgili, Mehmet Emin Karamehmet, Orhan Emirdağ, Osman Berkmen ve  Dinç Bilgin katıldı.

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Mehmet Emin Karamehmet'in "zimmet" suçundan 7 yıl 1 ay 16 gün, Dinç Bilgin'in de aynı suçtan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasına  karar verdi.

Savunmaların ardından duruşmada son sözleri sorulan sanık Dinç Bilgin,  hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, "Ben o dönemde Etibank Yönetim  Kurulu Başkanı'ydım, Pamukbank yönetiminde ne olduğunu bilemem. Beraatime karar  verilmesini talep ediyorum” dedi.

Sanık Mehmet Emin Karamehmet de hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini  ifade ederek, beraatine karar verilmesini istedi.

Diğer sanıklar Osman Berkmen, Orhan Emirdağ ve İsmail Sezer Bilgili de  haklarında beraat kararı verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar  Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkmen, Orhan Emirdağ ve İsmail Sezer Bilgili  hakkında "hizmet nedeniyle emniyeti suiistimal" suçundan dava açıldığını  belirterek, söz konusu davanın zaman aşımı süresi dolduğundan ortadan  kaldırılmasına karar verdi.

Heyet, dava konusu dönemde banka yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü  olan sanık Orhan Emirdağ'ın "zimmet" suçundan 6 yıl 5 ay 23 gün hapisle  cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Banka yönetim kurulu üyesi olan sanık Osman Berkmen'in de "zimmet"  suçundan 5 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar veren heyet, yine banka  yönetim kurulu üyesi İsmail Sezer Bilgili hakkında da "zimmet" suçundan 5 yıl 2  ay 6 gün hapis cezasına hükmetti.

Karamehmet'in toplam 460 milyon TL'yi zimmetine geçirdiği belirtildi
        
Mahkeme heyeti, suç tarihinde Pamukbank'ta yönetim kurulu başkanı olarak  görev yapan sanık Mehmet Emin Karamehmet'in, yönetim ve denetiminde bulunan  bankaya ait toplam 460 milyon 563 bin 693 Türk lirasını kendisine ve şirketlerine  menfaat temin ederek zimmetine geçirdiğini belirterek, sanığın "adiyen zimmet"  suçunu işlediği anlaşıldığından 7 yıl 1 ay 16 gün hapisle cezalandırılmasına  karar verdi.

Heyet, sanık Dinç Bilgin'in, Pamukbank'a ait 16 milyon 236 bin 950 Türk  lirasını "back to back" kredi olarak önce Pamukbank'tan kredi gibi kendisine ait  grup şirketlerine aldığını, sonra da kendi bankası olan Etibank aracılığıyla  karşılık kredi kılıfıyla sanık Karamehmet'e verdiğini ifade etti. Mahkeme heyeti,   Karamehmet'in zimmete geçirmesine iştirak edip, zimmet suçunu işlediğinden Dinç  Bilgin'in 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, Bilgin'e verdiği cezayı, banka zararının tamamının soruşturmadan  önce ödenmiş olması ve sanığın duruşmalardaki davranışlarını dikkate alarak, 1  yıl 11 ay 10 güne indirdi.

AA



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs