En Sıcak Konular

Fener Rum Patriği'ne suikast planı

11 Mayıs 2013 06:24 tsi
Fener Rum Patriği'ne suikast planı Fener Rum Patriği Bartholomeos’a yönelik yeni bir saldırı hazırlığı ortaya çıkarıldı. Bir ihbar mektubunu değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Bartholomeos’a suikast planlamakla suçlanan Serdar A., Kayseri’de gözaltına alındı. Olayla ilgisi olduğu düşünülen iki kişi ise aranıyor. İhbar mektubunda, Serdar A. hakkında, İstanbul’un fethinin 560. yıldönümünde Bartholomeos’a suikast düzenlemek için keşif çalışması yaptığı suçlaması yer alıyor. Ergenekon soruşturması sürecinde de Bartholomeos’a  bir suikast girişimi deşifre olmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a suikast düzenleneceği iddiasıyla ilgili olarak soruşturma açtı. Soruşturma Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı. Burada, Ağrı merkez nüfusuna kayıtlı Serdar A. hakkında, İstanbul’un fethinin 560. yıldönümünde Bartholomeos’a suikast düzenlemek için keşif çalışması yaptığı yönünde suçlama yer aldı. Şahsın, 15-20 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul’a giderek bazı adreslerde incelemelerde bulunduğu, ardından kendisi ile birlikte hareket edecek iki kişiyi bilgilendirmek için Kayseri’ye gittiği ileri sürüldü. İddialara göre, Ülkücü İşçiler Derneği adlı kuruşta görev yapan ve ‘reis’ olarak adlandırılan bir kişi ve Organize Sanayi Sitesi’nde elektrik tesisatçısı olarak çalışan arkadaşıyla bir araya geldi.

    Serdar A., Melikgazi ilçesinde gözaltına alındı. 6 ayrı suçtan kaydı bulunan zanlı suçlamayı reddetti. Savcılık ifadesinin ardından tutuklandı. 2008 yılında yine Serdar A.’nın Bartholomeos’a suikast düzenleyeceğine ilişkin İstanbul Emniyeti’ne bir ihbar mektubu daha geldiği belirtiliyor. ‘Kafes Eylem Planı’ davasında Bartholomeos başta olmak üzere üst düzey gayrimüslim ve Alevi önderlerine suikast iddiaları gündeme gelmişti. 3. Ergenekon iddianamesinde de Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik suikast planları yer almıştı.

Zaman



Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,660 µs