En Sıcak Konular

Akiller, Başbakan'a rapor sunmayacak!

9 Mayıs 2013 12:10 tsi
Akiller, Başbakan'a rapor sunmayacak! Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmede herhangi bir rapor sunmayacaklarını söyledi.

Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında Akil İnsanlar Heyeti'nin Başbakan Erdoğan'a rapor sunacağı şeklinde haberlerin yayınlandığını hatırlatarak, "Diğer bölgeleri bilmiyorum biz, bir rapor hazırlamadık. Haberi hazırlayanlar, olmayan raporda, kendilerine göre 3-4 madde doğru olmayan şeyler de yazmışlar ve 'bu konular Başbakana bildirilecek' demişler. Hiç alakası yok" dedi.

Sadece bölgedeki izlenimlerini Başbakan Erdoğan'a anlatacaklarını ifade eden Paker, şöyle konuştu:

"Başbakan'a sunmak için hazırlanmış bir raporumuz yok. Çünkü bizden böyle bir talepte bulunulmadı. Kendi izlenimlerimizi anlatacağız. Böyle bir raporun olduğu ve raporun içeriğiyle ilgili çıkan haberler doğru değildir. Hatta gittiğimiz şehirleri bile yanlış yazmışlar. Biz dört değil, altı şehre gittik. Mesela Erzurum'a gittiğimizi yazmışlar. Oysa biz, daha Erzurum'a gitmedik."

-"Bir rapor vermemiz beklenmiyor"-

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren de programlarının iki aylık olduğunu belirterek, "Şu anda bir rapor vermemiz beklenmiyor. Sadece bir aylık izlenimlerimizi Sayın Başbakan'la paylaşmış olacağız. Bu konuda çeşitli haberler hazırlayanlar, bizimle görüşmüş değiller. Oturmuşlar, toparlamışlar haberi" diye konuştu.

Taşgetiren, kimse için böyle bir rapor hazırlamadıklarını vurgulayarak, "Raporda da 'şunlar var' şeklinde bir bilgi vermişliğimiz yok. Bazı medya kuruluşları, sürecin selametini olumsuz etkileyecek, bazı protesto olaylarını öne çıkardı. Bütün halk protesto ediyormuş gibi verdiler. Oysa bu protestoların halkla bir ilgisi yok. Bunlar çok düşük ve organize grupların biraz da merkezden aldığı talimatlarla yaptıkları gösteriden ibaret" değerlendirmesinde bulundu.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Fazıl Hüsnü Erdem ise herhangi bir rapor hazırlamadıklarını dile getirerek, "İki ay sonra nihai rapor hazırlanacak" dedi.

aa

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,768 µs