En Sıcak Konular

''AB sürecindeki tıkanma aşılmalı''

9 Mayıs 2013 11:14 tsi
''AB sürecindeki tıkanma aşılmalı'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Erdoğan, "Bazı üye ülkelerin engelleri yüzünden AB'ye üyelik sürecimizde yaşanan tıkanmanın aşılması, Türkiye'nin de AB'nin de yararına olacaktır" dedi.

Erdoğan, AB'nin temellerinin, 1951 yılında Belçika, Federal Almanya, Lüksemburg, Fransa,İtalya ve Hollanda'nın bir araya gelerek, Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğunu kurmasıyla atıldığına dikkati çekti.
 
Türkiye'nin, tarihi ve coğrafi bakımdan Avrupa ailesinin doğal bir parçası olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu düşünceden hareketle bizler, ülkemizin, AB'ye katılım sürecini yeniden hızlandırma konusundaki kararlılığımızı koruyor, AB'ye tam üyelik hedefimizin, ahdi taahhütler çerçevesinde gerçekleşmesi için üzerimize düşenleri yapıyoruz.
 
Buna karşın bazı üye ülkelerin siyasi kaygılarla ortaya koydukları engeller yüzünden AB'ye üyelik sürecimizde bir tıkanma yaşandığı da ortadadır. Bu tıkanmanın aşılması, hem Türkiye'nin hem AB'nin yararına olacaktır.
 
Geçtiğimiz 10 yıl zarfında siyasi ve ekonomik alanda önemli reformlar gerçekleştirmiş olan Türkiye bugün, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanlarında halkına en yüksek norm ve standartları sağlama hedefi doğrultusunda önemli aşamalar kaydetmiştir.
 
Bu çerçevede, AB'nin, kurucu liderlerinin cesur vizyonunu yeniden hayata geçirerek Türkiye'yi tam üye olarak Birliğe dahil etme kararlılığını göstermesini bekliyoruz.
 
Türkiye'yi içine alacak bir AB, bölgesel ve küresel sınamalar karşısında şüphesiz çok daha donanımlı olacaktır. Daha müreffeh yarınlara hep birlikte erişmek temennisiyle Avrupa Günü'nü kutluyorum."

aa


Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs