En Sıcak Konular

Komisyon başkanı seçildi

8 Mayıs 2013 22:19 tsi
Komisyon başkanı seçildi Çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı'na AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı seçildi.

TBMM Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, komisyon başkanlığına AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı seçildi.

Komisyon üyeleri, TBMM Genel Kurulu'nda isimlerinin okunmasının ardından bir araya geldi.
CHP ve MHP'nin üye vermediği komisyona, BDP'li üye Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da katılmadı.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, komisyon üyesi Zenderlioğlu'nun İstanbul'da olduğunu ve bu nedenle toplantıya katılamadığını söyledi. BDP'liler, seçimin daha sonra yapılmasını talep etti ve Zenderlioğlu'nun Komisyon Başkanvekilliği talebini dile getirdi.

AK Parti'li Bostancı, toplantının tarihi ve saatini Meclis'in tayin ettiğini, toplantının yapılmaması halinde yeni toplantı için karar alacak heyetin bulunmadığını, her halükarda  bu toplantının tamamlanıp, heyetin teşekkül ettirilmesi gerektiğini söyledi.

BDP'lilerin talebi kabul görmedi. Toplantıda, Komisyon Başkanlığı'na AK Parti'li Naci Bostancı, Başkanvekilliğine, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Komisyon Sözcülüğü'ne AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Katip Üyeliğe de AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan seçildi.
 
"CHP ve MHP'nin olmaması eksiklik"
 
Komisyon Başkanı seçilen Naci Bostancı, komisyon teşekkül ederken  CHP ve MHP'nin de katkı vermesini istediklerini ama çözüm sürecine ilişkin yürütülen bir siyaset olduğunu söyledi.

CHP'nin kendisini bu sürecin dışında tutmak istediğini, MHP'nin kategorik olarak sürecin dışında durduğunu ve komisyonun kurulmasına da itiraz ettiğini anımsatan Bostancı, ''Bu iki muhalefet partisinin komisyonumuza katılmaması elbette bir eksikliktir. Ancak bu komisyon bir vicdan komisyonu olarak Türkiye'nin geçmişini ve yeniden toplumsal birliğin sağlanması yolunda neler yapılabileceğini araştırırken, toplumun çok farklı çevreleriyle temas kuracak onları dinleyecek. Türkiye'de siyasal görüşler, kanaatler  bu meselelere bakış sadece siyasi partiler ekseninde yürümüyor. çok geniş başka çevreler var. Komisyon onlarla girişimde bulunan, fikirleri itibariyle girişimi olan çok çeşitli çevreleri dinleyerek bu çalışmalara dahil edecektir'' şeklinde konuştu.

Bostancı, toplumsal barış yollarını araştıran bir komisyonun herhangi bir çevreyi dışarıda bırakmasının düşünülemeyeceğini söyledi.

aa


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs