En Sıcak Konular

''İzlenimime göre yeni anayasa defteri kapandı''

8 Mayıs 2013 18:22 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milletin yüzde 90-95'i terörün bitmesini istiyor" dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin detayları açıkladı.

Başbakan ile çözüm süreci, Gazze ziyareti, Balkanlar, Suriye, anayasa ve başkanlık sistemi, askerlik süresi ve askerlere ödenmesi gereken maaş konuları görüştüklerini bildiren Destici, "Milletin yüzde 90'ı terörün bitmesini istiyor. Bazı anketler açıklanıyor ya; yüzde 60-70 değil yüzde 90-95'i terörün bitmesini istiyor" dedi.

Türkiye'nin 30 yıldır PKK terörü ile karşı karşıya olduğunu ancak bugüne kadar hiçbir iktidarın çözemediğini ifade eden Destici, bu sorunu çözmek isteyen herkese destek olacaklarını defalarca söylediklerini kaydetti. Destici ancak "PKK ile müzakereye evet mi" sorusunun karşılığının ise yüzde 30'lar civarında olduğunu söyledi.

PKK ve onun siyasi uzantılarının tek başına muhatap alınmasını milletin doğru bulmadığını vurgulayan Destici, çeşitli partilerin Kürt kökenli milletvekillerinden, STK'lardan, cemaat ve cemiyetlerden kurulacak bir "Muhataplık Heyeti"nin çözüm sürecine müdahil olması gerektiğini tekrarladı.

Destici, vatandaşların ayrıca "PKK'ya af, özerk bölge, anadilde eğitim süreci, anayasada kimlik tartışması" gibi endişeleri taşıdığını belirterek, bunları Başbakan Erdoğan ile paylaştıklarını bildirdi. Destici, Başbakan'a bir süre önce ziyaret ettiği Gazze'ye ilişkin bilgi ve tecrübelerini paylaştığını söyledi.

Anayasa ve başkanlık sistemi

Yeni anayasa konusundaki görüşlerini de dile getiren Destici, "Hem Sayın Cumhurbaşkanı'ndan hem de bugün Sayın Başbakan'dan aldığım izlenim; yeni anayasa defterinin kapandığıdır" dedi.

Bütün partilerin millete yeni anayasa sözü vermesine karşın "inatlaşma, parti menfaatleri, şahsi ve parti egoları yüzünden" Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşamadığını ifade eden Destici, "yeni anayasa rafa kalktığı için başkanlık sisteminin de kendiliğinden ortadan kalkmış olduğunu" vurguladı.

-Osmanlı Milletler Konferansı-

Osmanlı İmparatorluğu bakiyesindeki topraklarda Libya'dan Yemen'e, Kırım'dan Balkanlar'a, Suriye'den Irak'a kadar kan ve gözyaşı görüldüğüne işaret eden Destici, Başbakan Erdoğan'a Türkiye'nin öncülüğünde Osmanlı Milletler Konferansı düzenlenmesini önerdiğini bildirdi.

Destici, "Kardeşlerimiz oralarda çeşitli fitne ve fesatlarla birbirine düşürülmüş ve birbirlerinin kanını akıtıyorlar. Yokluk, yoksulluk, açlık, sefalet diz boyu. Ancak kendimiz kendi dertlerimizin dermanı olabiliriz. Asla emperyalist küresel güçler, o bölgedeki kardeşlerimizin, bizim refahımızı, kalkınmamızı, gelişmemizi istemez" görüşünü dile getirdi. Destici, söz konusu konferansta hem bölgenin hem de İslam dünyasındaki sorunların değerlendirilebileceğini söyledi.

-"Asker maaşları, uçak biletlerinden"-

Yoksulluk yüzünden vatandaşların askere gitme konusunda sıkıntılar yaşadığının altını çizen Destici, ayrım gözetmeksizin tüm er ve erbaşlara asgari ücret oranında maaş bağlanması gerektiğini söyledi.

Uçak biletlerinden alınacak 10 lira ile kaynak sorununun da çözülebileceğini kaydeden Destici, askerlik süresinin kısalması ile de bu maliyetin de üçte bir oranında azalabileceğini sözlerine ekledi.

aa

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,890 µs