En Sıcak Konular

Şaibeli gıdaları Türkiye'ye aklatacaklar

8 Mayıs 2013 16:27 tsi
Şaibeli gıdaları Türkiye'ye aklatacaklar "Bu itiraf Türkiye'ye materyalist endüstrinin kirlerini aklama merkezi rolü biçildiğini gösteriyor."

"İngiliz UBM düzenlediği Fi İstanbul'a katılan 100'e yakın firmanın gündeminde Türkiye'deki yatırımlarını artırmak vardı. Fi İstanbul Fuarı'nda buluşan katkı devlerinin planı Ortadoğu'nun helal gıda bariyerini Türkiye'yle aşmak. 100'e yakın gıda katkı maddesi şirketi İstanbul'a geliyor. Fransız Roquette'ten Yunan Alinda Velco'ya kadar birçok şirket yatırım yapacak Katıtılımcıların yüzde 58'inin yabancı olduğunu söyleyen UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertrand, kakao tozundan mayaya, renklendiricilerden meyve konsantresine kadar sektörün her alanındaki üreticilerin katıldığı fuarın Türkiye'de ilk ve tek olduğunu belirtti. Proteinler konusunda dünyaca ünlü Yunan Alinda Velco da Türkiye'yi Ortadoğu'ya açılan kapı olarak görüp yatırıma gelenlerden. İstanbul'da merkez ofis açan şirket, özellikle helal üretim konusunda Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelere Türkiye'den gitmeyi planlıyor. Bertnard, katkı maddesinin GDO ile karıştırılmaması gerektiğini vurgulaydı."

Yukarıdaki giriş Sabah gazetesinden alınma... "Ortadoğu'nun hela gıda bariyerini" Türkiye üzerinden aşmak isteyen firmalar, Türkiye adına ne gibi tehlikelere yol açabilirler? Bu soruyu Gıda Hareketi Başkanı Kemal Özer'e sorduk. İşte yanıtı:

"Sektörün gerçek yüzünü itiraf ettiği için UBM İstanbul Genel Müdürü Kerim Alain Bertnard'e teşekkür borcumuz var. Ve bu ifadeler helal gıda sertifikasının niteliksiz ellerde ne denli kötü amaçla kullanılabileceğinin en büyük göstergesidir. Bu güne kadar ne yazık ki önemli ölçüde böyle kullanıldı ve bizim ana eleştirimiz de buna yönelikti. Bu itiraf Türkiye'ye materyalist endüstrinin kirlerini aklama merkezi rolü biçildiğini gösteriyor. Üzücü olansa Türkiye'de bu rolü üstlenmeye hazır çok kişi, şirket veya kurumun olmasıdır. Şayet Türkiye buna izin verir ise, yani "helal ve tayyib" olmayan ürünleri aklanmasına izin verir ise, burada rol alanları veya alacakları Allah'a havale ediyoruz. İslam Dünyası'ndaki Müslüman üretici ve tüketicileri basiretli olmaya davet ediyoruz."

www.iyibilgi.com  özel



Bu haber 3,606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,585 µs