En Sıcak Konular

'State dinner' yerine 'baş başa yemek'

8 Mayıs 2013 13:55 tsi
'State dinner' yerine 'baş başa yemek' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs'ta Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Başbakan Erdoğan'ın bu ziyaretinde bir ilk yaşanacak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs'ta gerçekleştireceği ABD ziyaretinde üst düzey bir programla karşılanacak. ABD yönetimi Erdoğan'ı hem havaalanında hem de Beyaz Saray'da askeri törenle karşılanacak.

DİĞER LİDERLERE NADİR UYGULANIYOR
Bunun ilk kez bir Türk siyasetçi için uygulanacağı, dünya devlet başkanları için de nadir uygulamalardan biri olduğu belirtiliyor.

Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyareti şimdiden konuşulmaya başlandı. Beyaz Saray'ın sabırsızlıkla beklediği Erdoğan için yapılan hazırlıklar Zaman gazetesinde yer aldı. buna göre Washington, bu ziyarete verdiği önemi göstermek açısından sembolik değeri yüksek bir protokol hazırladı.

OBAMA İLE "BAŞ BAŞA YEMEK"
Yine aynı şekilde programda, ABD Başkanı Barack Obama ile Erdoğan arasında "baş başa yemek" de görünüyor. Bunun da nadir uygulanan "diplomatik bir jest" olduğu ifade ediliyor.

A PROTOKOLÜ
Başbakan'ın ziyaretinde bu defa bir ilk yaşanacak. Başbakan Erdoğan, Beyaz Saray'ın karşısındaki devlet konuk evi Blair House'da kalacak. Daha önce 14 kez Amerika Birleşik Devletleri'ni ziyaret eden Başbakan Erdoğan, bu defa Washington'da devlet başkanlarına uygulanan "A Protokolü" ile ağırlanacak. Başbakan, Amerikan başkanının özel davetlilerinin konuk edildiği Blair House'da kalacak. Blair House'da daha önce merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal, yine merhum başbakan Bülent Ecevit ve eski başbakanlardan Tansu Çiller misafir edilmişti. 16 Mayıs'ta gerçekleşecek Obama-Erdoğan Zirvesi'nde ağırlıklı gündem maddelerinin ağırlıklı olarak Suriye, Filistin ve İsrail olması bekleniyor.

Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,433 µs