En Sıcak Konular

''Tepkiler toplumsal zemine dayanmıyor''

8 Mayıs 2013 13:10 tsi
''Tepkiler toplumsal zemine dayanmıyor'' Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren, çözüm süreci ile ilgili konuştu...

Taşgetiren, çözüm süreci ile ilgili, "Tepkilerin yoğun toplumsal bir zemine oturduğu kanaatinde değiliz" dedi.
 
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren ve grup üyeleri Cemal Uşşak, Hilal Kaplan, Doğu Ergil, Erol Göka, Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun ve Celalettin Can, Makine Kimya Endüstrisi lokalinde gazetecilerle bir araya geldi.
 
Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin ziyaret ettikleri 12. il olduğunu söyledi. Akil İnsanları Heyeti'nin geçtiği her yerin hareketlendiğini ifade eden Taşgetiren, şöyle konuştu:
"Bunu doğrusu benimsediğimiz söylenemez. Ama her nedense bizim de farkında olmadığımız şekilde akil insanların çalışmaları olağanüstü bir ilgi, hassasiyet ve yer yer tepki oluşturuyor. Tepkilerin yoğun toplumsal bir zemine oturduğu kanaatinde değiliz. Daha çok organize tepkilerle karşı karşıya kalıyoruz. Hepimiz medyanın içindeyiz. Türkiye'de tanımadığımız bir zemin değil. Bunları da olağan karşılıyoruz."
 
Şehit ailelerinden menfi bir duygu yok
 

Grup Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil de PKK ile barış diye bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayarak, "PKK'yı üretmiş olan düzeni ortadan kaldıracak yeni bir sistemin oturtulması ve bu yapının kendi aramızda, bu ülkenin vatandaşları arasındaki müzakeresi diye bir şey var. O yüzden PKK'yı merkeze alan bir mantıkla bakmayalım bu olaya. Barışma kendi içimizde olacak bir süreç"  dedi.
 
Gittikleri her ilde, hatta bazı ilçelerde şehit ailelerini ziyaret ettiklerini anlatan Ergil, çözüm sürecinin büyük destek gördüğünü dile getirdi.
 
Ergil, şunları kaydetti:

"Gittiğimiz illerde bir ya da iki şehit ailemizi ziyaret ediyoruz. Hepsi 'bu ülkede barış, huzur ve sükun istiyoruz' diyorlar. Şehit ailelerinden bir engel gelmesi, bir menfi duygu ortaya çıkması gibi hiç bir şey yok. Bir tane bile olmadı. Her ilde bir ya da birden fazla asker ya da polis şehit ailesini ziyaret ettik."

aa


Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,425 µs