En Sıcak Konular

Kör radarlar savaşı

8 Mayıs 2013 12:15 tsi
Kör radarlar savaşı Ortadoğu radarlarına yeni teknoloji: El yordamı!

iyibilgi Ankara

Bu yılın hemen başında, Ocak ayı sonunda İsrail uçakları elleri kollarını, kanatlarını sallayarak Şam'a kadar gelip bir askeri tesisi vurdu. Şam da dahil kimse durumu inkâr etmedi. Böyle bir vaka olmuştu.

O zaman iyibilgi, vurulan Türk uçağına da gönderme yaparak, "Eee, İsrail uçağını niye vurmadılar?" başlıklı bir haber de hazırlamıştı. Ancak Suriye'nin radarları ve füze radarları-Rus teknolojik desteğine de sahip olduğu halde-İsrail uçaklarını görmedi işte.

Sadece birkaç gün önce-Mayıs ayı içinde ikinci kez-İsrail uçakları yine Suriye sınırlarını aşarak beğendikleri hedefleri vurdular ve bunların içinde yine Rus yapımı silah sistemleri de vardı.

Üstelik bu silah sistemleri Rus medyasının iddiasına göre, Şam'ı hava saldırılarına karşı koruması gereken Rus yapımı "Buk-M1-2" uçaksavar bataryalarıydı! Radarlar artık önünü bile görmüyordu!

Şimdi gelelin satır arası bir bilgiye! Bir başka radara!

"NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise Türkiye'ye yerleştirilen Patriot füzelerinin etki alanında böyle bir askeri faaliyet tespit etmediklerini söyledi."

Yani Patriot radarları da "körmemişti"! Şam yakınlarına kadar gelen İsrail savaş uçakları, üstelik iki kez Patriot radarlarına yakalanmamıştı!

Ve tabii bu Türkiye'deki Kürecik/Patriot radarlarının ilk vakası da değil. Hatırlanacağı gibi 2012 yılının 9 Haziran Rusya Topol-M tipi kıtalararası bir balistik füze atmış, füzenin uçuşu Türkiye'nin doğusunun yanı sıra; Ermenistan, Azerbaycan, Suriye, Lübnan, Kıbrıs, hatta İsrail'den bile gözlenmiş, Türkiye'de bazı vatandaşlar paniğe kapılıp, "UFO sandık" demişler, 10 Haziran'da Rusya, "adı geçen ülkelerde insanlar ne gördü bilmiyoruz ama füze hedefini vurdu" demiş, Kürecik'teki radar üssünün herhangi bir şey görüp görmediğine ilişkin bir açıklama yapılmamıştı!

Anlaşılıyor ki, özellikle-İran'a karşı değil-Suriye'ye karşı konuşlandırılan Patriot sistemleri Şam'ı, hadi görmüyor demeyelim, Şam'ın üzerindeki "her faaliyeti" görmeyebiliyor!

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,174 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs