En Sıcak Konular

ABD'de de ''terörist cenazesi'' sorunu

8 Mayıs 2013 10:55 tsi
ABD'nin Boston Belediye Başkanı, bombalı saldırıların zanlısı Tamerlan Tsarnaev'in cenazesinin Boston'da gömülmesini uygun bulmadığını açıkladı.

ABD'nin Boston Belediye Başkanı Thomas Menino'nun kentteki maratonu kana bulayan bombalı saldırıların zanlısı Tamerlan Tsarnaev'in cenazesinin Boston'da gömülmesini uygun bulmadığını ve kararı ailenin vereceğini bildirdi.

Menino'nun yardımcısı, belediye başkanının Tsarnaev'in cesedinin ailesinin yaşadığı Rusya'ya götürüleceğine inandığını söyleyerek, "Thomas Menino, cenazenin Boston'da gömülmesinin uygun olmadığını düşünüyor" ifadesini kullandı.

Worcester, cenaze hizmetleri şirketinin yöneticisi Peter Stefan da cenaze için ABD ve Kanada'dan 100'den fazla kişinin defin için yer önerisinde bulunduğunu, fakat yetkililerinin bunu kabul etmediğini ifade etti.

Boston'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan 2 bomba, 3 kişinin ölümüne, 260'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Saldırının ardından düzenlenen operasyonlarda, şüpheli Tamerlan Tsarnaev öldürülmüş, kardeşi Cohar Tsarnaev ise ağır yaralı olarak yakalanmıştı.

FBI Başkanı Rus yetkililerle görüştü

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rusya ziyaretinde istihbarat yetkilileri ile bir araya gelerek, Boston'daki bombalı saldırıya ilişkin soruşturmayı görüştü. FBI Sözcüsü Michael Kortan, soruşturmanın hangi aşamada olduğuna ilişkin ayrıntı vermezken, iki ülke arasındaki güvenlik işbirliğinin de konuşulduğu görüşmenin verimli geçtiğini söylemekle yetindi.

ABD ve Rusya, Boston saldırılarının 2 şüphelisine ilişkin cezai soruşturmalarda işbirliği yapıyor.

Rusya istihbarat servisi, daha önce, saldırıların zanlısı Tamerlan Tsarnayev ve annesinin aşırılık yanlılarına sempatileri olabileceği yönünde Amerikalı yetkilileri uyarmıştı.

cnnturk


Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs