En Sıcak Konular

Washington Post, Suriye olaylarının etkilerini araştırıyor

7 Mayıs 2013 17:17 tsi
Washington Post Gazetesi muhabiri Kevin Sullivan, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf H. Civelek ile röportaj yaptı.



Civelek'in makamında gerçekleşen röportaja, Limak Port Satış ve Pazarlama Sorumlusu Meral Zeytinoğlu da katılarak, konuşmaların tercümesini üstlendi.

Röportajda, Suriye'de yaşanan savaşın ekonomik açıdan etkileri üzerine çalışma yaptıklarını belirten muhabir Sullivan, "Aynen beklediğim şeyleri gördüm. Suriye'den göç eden insanların rakamı inanılmaz seviyeye ulaşmış. Sene sonunda bu rakamın bir milyona çıkacağı söyleniyor." dedi.

Washington Post Gazetesi'ni çok takip ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf H. Civelek, olaylara geniş perspektiften bakıldığında mevcut yönetimlerin artık insanları tatmin etmediğini, bu elbisenin dar geldiğini söyledi. Başkan Civelek, insanların birey olarak kendi özgürlüğünü fark edebilmek ve yaşamak istediğini aktardı.

Suriye'de yaşanan sorunların Türkiye'yi her bakımdan olumsuz etkilediğini vurgulayan Yusuf H. Civelek, "En fazla Suriye'yle komşu olan iller ekonomik olarak büyük zarar gördü. Suriye'yle 850 km sınırımız var. Sadece Hatay değil, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis'in de olumsuz etkilendi. Bu illerin hem coğrafik yakınlığı hem de akrabalık ilişkileri var. Taşıma sektörü çok büyük zarar gördü. Tır filoları atıl vaziyette. Suriye'de insanlık dramı yaşanıyor. Milyonlarca kişi evini terk edip Lübnan ve Türkiye'ye akın etmiş durumda. Irak'ta da, Libya'da, Mısır'da da böyle. Dünyada insanın evini kaybetmesinden daha kötü ne olabilir." diye konuştu.

İki buçuk yıl kadar önce Suriye ile Türkiye arasında iyi ilişkiler olduğunu ifade eden Civelek, "Pasaportsuz günübirlik geçişler oluyordu. Dini bayramlar karşılıklı olarak kardeşlik ortamında kutlanıyordu. Suriyeliler alışveriş yapıyorlardı. Denizden yararlanıp dönüyorlardı. Şimdi bütün bu olumlu hava tersine döndü. Esnafın ekonomik kazancı da ortadan kalktı" dedi.

İskenderun limanının çalışmasının önemine değinen Yusuf H.Civelek, "1.5 yıl öncesine kadar İskenderun limanı fonksiyonunu kaybetmişti. Pek hizmet veremiyordu. Liman özelleştirilmesini üstlenen Limak firması çok büyük yatırımlar yaptı. Liman bu şekilde hizmet verir hale geldi. Liman da olmasa roro taşımacılığı da olmayacak işler büsbütün bozulacaktı." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,339 µs