En Sıcak Konular

Bahçeli: Pazarlığı yapılan Türk vatanıdır

7 Mayıs 2013 15:19 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, bölücülüğün ikinci el piyasasında, İmralı canisi ve terör örgütüyle inanılmaz bir pazarlığa tutuşmuştur. Pazarlık edilen Türk milletidir" dedi.



Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Çözüm sürecini eleştiren Bahçeli,  "Başbakan Erdoğan'ın PKK'yla kurduğu yakınlık, teröre karşı gösterdiği tolerans, saldırıları artırarak analarımızın yavrularını toprağa gömmüş ve şehitlerimizin yası son yurdumuzu baştanbaşa kaplamıştır. İmralı canisine ilik nakli yapan, terör örgütüne heyecan veren Başbakan, analarımızı perişan etmiş, ağıtlar yakmalarına yol açmıştır. Annelik elbette yüce bir duygudur. Annelerimiz elbette her türlü hürmet ve vefaya layıktır. Hiçbir anne acı çekmemelidir. Fani hayatta hiçbir anne evlat acısıyla imtihan edilmemelidir. Annelerimizin mübarek gözyaşları mezar taşlarının başında dökülmemeli, kınalı elleri evlatlarının sere serpe yattığı kara toprağa değmemelidir" dedi.

"63'LÜKLER"

"Milliyetçilikten korkan, milletin birliğinden ürken izansızlar ayaktadır" diyen Bahçeli şunları söyledi: "Türk milletini bölünmeye ikna etmek, PKK'yı meşrulaştırmak için tüm imkanlar seferber edilmektedir. Başbakan Erdoğan ve İmralı canisi ortaklığının güdümüne girenler Türkiye'ye etnik nifak ihraç etmek, hüsran ve hezimet nakil etmek için ellerinden geleni yapmaktadır. 63'lükler yurdumuzun her köşesinde bölücülüğün propagandasıyla meşguldür. Başbakan Erdoğan'ın maşa olarak kullandığı ve vaatlerle Anadolu'nun bereketli bağrına gönderdiği 63 aklını yemiş bir ayı aşkındır faaliyet halindedir.

Başbakan şimdi de bunları milli mücadele yıllarında teşekkül ettirilen 'İrşad Heyeti'ne benzetmiş ve akıllara durgunluk veren bir cahilliğin içine batmıştır. Bir defa, bırakınız 63'lükleri İrşad Heyeti'yle bir görmeyi, bu ikisi arasında benzerlikler ya da paralellikler kurmak dahi kimsenin harcı değildir. Eğer kast ettiği sonu t ile biten irşat kelimesinin 'çirkin ve suratsız' olan bir diğer anlamı ise diyeceğimiz bir şey yoktur. Biliniz ki, 63'lükler PKK'nın elinden tutmuş, bölücü hedeflerin mihmandarı olmuş ve bölünmeyi vaaz etmiştir; İrşad Heyeti ise Türk milletinin birliğini ve bağımsızlığını savunacak yüksek ahlakla gönüllere girmiş, saygıyı hak etmiştir. 63'lükler, Öcalan canisine bebek katili denmesin diyerek taraflarını belli etmiştir; İrşad Heyeti de Anadolu'daki isyan ve işgal konusunda milletimizi aydınlatmış, milli mücadeleye çağırmış ve milliyetçiliğin yanında durmuştur."

"TÜRK VATANI PAZARLIK EDİLİYOR"

Çözüm sürecinde PKK ile pazarlık yapıldığını iddia eden Bahçeli,  "Başbakan Erdoğan, bölücülüğün ikinci el piyasasında, İmralı canisi ve terör örgütüyle inanılmaz bir pazarlığa tutuşmuştur. Pazarlık edilen Türk milletidir. Pazarlık edilen Türk vatanıdır. Pazarlık edilen başkanlık sistemiyle birlikte özerklik, federasyon ve konfederasyondur. Başbakan Erdoğan İmralı'da pazarlıkçı, Kandil'de barışçı, Ankara'da çözümcü, haftaya gideceği Vashington'da BOP'çu, Erbil'de peşmergeci, Brüksel'de AB'ci, Erivan'da Taşnak'çı, geçmişte milli görüşçü, şimdilerde hamuduyla götürücü ve iftiracı olarak oldukça farklı özellikleri üzerine almıştır. Bizim hükümet olduğumuz yılları ağzına dolayan Başbakan, kendisini rehabilite ve teskin etmek amacıyla, iktidar yıllarımızda İmralı canisiyle görüşüldüğünü ileri sürmüştür" diye konuştu.

"1 MAYIS"

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında çıkan olayların  herkes için üzüntü verici bir durum olduğunu belirten Bahçeli, "Taksim inatlaşması yüzünden sokaklar savaş alanına dönmüş, saldırı ve mütecaviz eğilimler tehlikeli şekilde tırmandırılmıştır. Hedef ayrımı yapılmaksızın gerçekleştirilen kontrolsüz ve ölçüsüz müdahaleler 1 Mayıs'ı kana, gaza ve tazyikli suya bulamıştır. Bu ortamı fırsat bilen marjinal ve aşırı uç örgüt militanları sahneye çıkmışlar, bir kez daha şiddet ve saldırılardan nasıl geçindiklerini canice göstermişlerdir" dedi.

"DAĞDAN ŞEHRE İNDİLER"

1 Mayıs'tan sonra yaşanan tartışmalara da değinen Bahçeli şunları söyledi;  "Yasadışı bir örgüt üyesi olarak gösterilen 17 yaşındaki bir kız çocuğunun başına da gaz bombası isabet etmiş, 1 Mayıs'ın anlam ve özelliği tamamen gölgelenmiştir. Günlerdir bu kız çocuğunun elinde taşıdığı şişenin sirke mi, molotof mu olduğu yazılmış, çizilmiş ve tartışmaların odak noktasına yerleştirilmiştir.

Diğer provokatörlerin, saldırganların ve azmettiricilerin üzerine gidilmesi gerekirken, meselenin magazinleştirilmesi, söz düellolarına boğulması elbette kabul edilemeyecektir. Bizim en çok dikkatimizi çeken husus ise, sözde çözüm ve barış sözlerinin ulu orta seslendirildiği bir dönemde, huzurdan bahsedildiği bir tarih aralığında, bu esef verici olayların zuhur etmiş olmasıdır. İstanbul'daki manzaralar, teröristlerin dağdan şehre indiğinin en açık kanıtı olarak değerlendirilmelidir"

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs