En Sıcak Konular

2071 hakim ve savcının görev yeri değişti

30 Nisan 2013 19:22 tsi
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince, 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayımlandı. Kararnamelerle bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesince, 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnameleri yayımlandı. Kararnamelerle bin 923 adli, 148 idari hakim ve savcının görev yerleri değişti.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamesini açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na; İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Manisa'ya; Antalya Cumhuriyet Başsavcısı İzmir'e; Ankara İstinaf Mahkemesi Başkanı da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

HSYK Birinci Daire, 24 Ocak 2013 tarih ve 126/127 sayılı Kararlarında belirtilen prensipler çerçevesinde 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerine ilişkin çalışmalarını 30 Nisan 2013 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karar altına alındığını bildirdi. 2013 yılı adli ve idari yargı ana kararnamelerinin, hakim ve sacıların eşlerinin atamaları ve çocuklarının öğrenim durumlarını planlayabilmeleri amacıyla, kararname takvimine uygun olarak ilan edilen tarihten 6 gün daha erken açıklandığının dile getirildiği açıklamada, "Kararname çalışmaları sırasında, bu yıl ilk defa atama başvurularının gelmesinin ardından Yönetmelik ve Prensip Kararlarında öngörülen süreler nedeniyle kararname kapsamına girenler kısa mesaj ve elektronik posta yoluyla bilgilendirilmiş, ardından kararname çalışmaları ve görüşmeleri belli bir aşamaya geldikten sonra, sürecin daha öngörülebilir olmasını sağlamak, meslektaşlarımızın taleplerini ve mazeretlerini karşılamak amacıyla kararname kapsamına girenler ile talepte bulunup da kararname kapsamına dahil edilemeyenlere durumları bildirilmiş ve varsa bu hususa ilişkin ek talepleri istenmiş, bu talepler ayrıca Dairemiz tarafından değerlendirilmiştir." denildi.

BOŞ KALAN KADROLARA YENİ ATAMALAR YAPILACAK

Kararname sonrası adli yargıda boş kalan kadrolara 3 Mayıs 2013 tarihinde, idari yargıda boş kalan kadrolara ise Temmuz ayında çekilecek kura kararnameleri ile atamalar yapılacağının dile getirildiği açıklamada, "Kurulumuzun resmi internet sitesinde 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan duyuruda da belirtildiği gibi, kararnameye ilişkin tebligatlar 14 Haziran 2013 tarihinden itibaren, belirlenecek takvim çerçevesinde iki grup halinde gönderilecek olup, ilk grupta yer alanların 17 Haziran 2013 tarihinde, ikinci grupta yer alanların ise 4 Temmuz 2013 tarihinde görev yerlerinden ayrılmaları sağlanacaktır. Buna ilişkin ayrıntılı bilgi meslektaşlarımıza ayrıca duyurulacaktır. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin 10 Mayıs 2013 tarihine kadar dilekçelerini Kurulumuza göndermeleri gerekmektedir. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin tüm yargı teşkilatına, ülkemize ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Bu haber 917 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs