En Sıcak Konular

'ABD ülkemi İran'a teslim etti'

30 Nisan 2013 15:45 tsi
'ABD ülkemi İran'a teslim etti' Türkiye'de bulunan ve hakında kesinleşmiş idam cezası bulunan Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'den Türkiye'ye uyarı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüştü. Görüşmede Bağdat-Erbil sorunu ile Irak'taki son siyasi gelişmeler ve krizin çözüm yolları konuşuldu.

Beraberindeki üst düzey bir heyetle Bağdat'a giden Barzani ilk görüşmesini Ulusal İttifak Başkanı İbrahim Caferi ile yaptı. Daha sonra Başbakan Nuri Maliki ile görüşen Barzani merkezi hükümet ile Kuzey Irak arasındaki sorunların çözüm yollarını konuştu. Maliki ve Barzani'nin Irak'ta yaşanan son gelişmeleri de ele aldıkları ve sorunların uzlaşı yoluyla çözülmesinden yana oldukları bildirildi.

Barzani ve beraberindeki heyet daha sonra Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi ile de bir araya geldi. Görüşme El Nüceyfi'nin Parlamento binasındaki ofisinde yapıldı. Görüşmede merkezi hükümet ile Kuzey Irak yönetimi arasındaki sorunlar ve çözüm yolları üzerinde duruldu. Barzani, El Nüceyfi'ye Bağdat temasları hakkında da bilgi verdi. Barzani-El Nüceyfi görüşmesinde Irak'taki son kriz ve gelişmeler de ele alındı.

Kuzey Irak yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani başkanlığındaki Kürt heyeti daha sonra Ulusal İttifak Başkanı İbrahim Caferi ve Ulusal ittifak heyeti ile bir araya geldi. Bağdat ile Erbil arasındaki sorunların çözüm yolları ile Kuzey Irak listesinin Parlamento oturumlarını boykotu konuşuldu. Taraflar sorunların çözülmesi için görüşmelerin devam etmesinden yana olduklarını dile getirdi. Görüşmede Maliki'nin kurmaylarından Kanun Devleti Listesi'nin Parlamento Grup Başkanı Halit El Attıya da hazır bulundu.

Barzani'nin Bağdat ziyaretine ilişkin Irak Türkmen Cehpesi sözcüsü ve Kerkük İl Meclisi Üyesi Ali Mehdi bir açıklama yaptı. Mehdi açıklamasında merkezi hükümet ile Kuzey Irak bölgesi arasındaki görüşmelerde Türkmen temsilcisinin de bulunması gerektiğini söyledi.

HAŞİMİ: BARZANİ MALİKİ KAVGASI ÇIKABİLİR

Öte yandan Türkiye'de bulunan ve hakında kesinleşmiş idam cezası bulunan Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak'ın bir yol ayrımında olduğunu belirterek ülkede her şeyin olabileceğini söyledi.

Akşam Gazetesi'nden Beril Borovalı'ya konuşan Haşimi, Irak'ın 10 yılın en derin krizini yaşadığını savunarak ülkede Barzani-Maliki savaşı bile çıkabileceğini söyledi. Haşimi "ABD ülkemi İran'a teslim etti. Türkiye de dikkatli olmalı" dedi.

Haşimi, ülkedeki krizin ancak Malikİ'nin gitmesiyle mümkün olduğunu savundu.

Bu haber 1,272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs