En Sıcak Konular

KCK sanıklarına tahliye talebi

30 Nisan 2013 15:27 tsi
Van eski Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da sanık olduğu davanın ilk duruşmasında savcı tahliye istedi

KCK soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski Van Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 21 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Davanın ilk duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak, Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan'ın da izlediği duruşmada görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, suç yerinin Ankara olduğu gerekçesiyle yetkisizlik kararı verilmesini ve dava dosyasının suç yeri olan Ankara'daki ağır ceza mahkemelerine gönderilmesini talep etti.

Savcı, davada tutuklu olarak yargılanan 14 sanığın tutuklu bulundukları süre ve yetkisizlik kararı verilmesine yönelik talebin değerlendirileceği sürecin de gözönüne alınarak tahliyelerini istedi. Savcı, tahliye edilmeleri durumunda bu sanıklarla ilgili adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını da talep etti.

Duruşma avukatların beyanlarıyla devam ediyor.

KIŞANAK: KCK DAVALARI ÇÖZÜM SÜRECİYLE HÜKMÜNÜ KAYBETTİ

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, çözüm süreciyle birlikte KCK davalarının artık hükümsüz olduğunu savundu. Kışanak, bu davaların bir anlamı kalmadığını herkesin dile getirmesi ve ona göre tutum almasının samimiyet göstergesi olduğunu söyledi.

Kışanak, partisinin eski genel başkan yardımcılarından Fatma Kurtulan ve Tuncer Bakırhan'ın da sanıkları arasında yer aldığı KCK davasına destek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Duruşma öncesinde açıklama yapan Kışanak, 2009'dan bu yana sürdürülen KCK operasyonlarının siyasi bir darbe niteliğinde olduğunu savundu.

Bu operasyonların demokratik siyaseti hedef aldığını ileri süren Kışanak, "Umuyoruz bu hukuksuzluk, adaletsizlik, demokratik siyaseti susturma yaklaşımı sona erecek." diye konuştu.

Bugünlerde çözüm ve demokrasi çabalarının ortada olduğunu belirten Kışanak, "Aslında yeni bir süreçten bahsediyorsak bu yeni sürecin özü esası demokratik siyasetin önünü açmaktır. Demokratik ve özgürce yapılabileceği koşulların oluşmasıdır. Bu nedenle içine girdiğimiz bu süreç nedeniyle de artık bu davalar hükümsüz ve anlamsız hale gelmiştir. Çünkü bu operasyonlar bu davalar zaten siyasi operasyonlardı." dedi.

Siyaseten de bir çözümden bahsediliyorsa, bir çözüm ve demokratikleşme yaklaşımı varsa bu siyasi operasyonların da artık hiçbir manası kalmadığını ifade eden Kışanak, "Yapanlar açısında da böyledir. Bizim açımızdan zaten bu operasyonun kendisi başıdan beri hukuksuz, adaletsiz, demokrasiyi katleden, siyaseti ortadan kaldıran uygulamalardı. Fakat yapanlar açısından da eğer bugün bir samimiyetten bahsedileceksi bu davaların artık bir anlamının kalmadığını herkesin söylemesi ve buna uygun bir tutum alması gerekiyor. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs