En Sıcak Konular

Obama Eylül'de Rusya'ya gidiyor

30 Nisan 2013 10:10 tsi
Obama Eylül'de Rusya'ya gidiyor ABD Başkanı Barack Obama, 2009'dan sonra ikinci kez Rusya'yı ziyareet edecek.

 Obama  ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda yaptıkları görüşmede Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Boston saldırısı ile ilgili işbirliği konuları başta olmak üzere uluslar arası sorunlar ve ikili ilişkileri ele aldı.
 
Putin'in basın danışmanı Yuri Uşakov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada iki liderin istihbarat servislerinin terörle mücadelede daha sıkı işbirliği içinde olmaları konusunda mutabakat sağladığını söyledi. Obama, Boston saldırılarının şüphelilerinden Tamerlan Tsarnayev ve Covhar Tsarnayev'le ilgili istihbarat bilgilerinin paylaşımı nedeni ile Putin'e teşekkür etti.
 
Basında yer alan iddialara göre Rus istihbaratı Tamerlan'ın 2011'de annesi ile yaptığı görüşmede radikal ifadelerin yer aldığı kayıtları ABD istihbaratına 2011'de genel olarak iletti. Saldırı sonrası ise detaylı bilgi paylaşımı yapıldı. Amerikalı yetkililer ilk bilgi paylaşımı konusunda net bilgi vermezken, terörle mücadelede başarılı bir işbirliği yapıldığına dikkat çekiyor.
 
Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaları değerlendiren liderler, konuyla ilgili endişelerini dile getirdi. ABD, Suriye muhalefetinden edindiği bilgilere göre, Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığını iddia ederken, hükümet iddiaları yalanlıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede 'Irak senaryosu'nun tekrarlanmaması için her türlü iddianın çok titiz bir şekilde araştırılması gerektiğini vurgulamıştı.
 
Putin ve Obama Haziran ayında Kuzey İrlanda'da yapılacak G-8 zirvesinde yapacakları ikili görüşmeyi değerlendirdi. Putin'in danışmanı Uşakov 5-6 Eylül'de St. Petersburg'da yapılacak G-20 zirvesi öncesi iki liderin görüşeceğini söyledi.

Cihan



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs