En Sıcak Konular

ABD'ye 6 milyar metreküp doğal gaz siparişi

29 Nisan 2013 14:16 tsi
ABD'ye 6 milyar metreküp doğal gaz siparişi Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Amerikalı yetkililere Türkiye'nin artan enerji ihtiyaçlarını anlattı; 6 milyar metreküp doğalgaz sparişi verdi.

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD'li temsilciler ve senato meclisi yetkilileri ile bir araya geldi. Görüşmede Yıldız, yetkililere Türkiye'nin artan enerji ihtiyaçlarını anlattı; 6 milyar metreküp doğalgaz sparişi verdi.

Bakan Yıldız, ABD'nin farklı eyaletlerinden gelen temsilciler meclisi ve senato üyelerini kabul etti. Kabulde Yıldız, Türkiye'nin İran'dan enerji ithalatı ile ilgili bilgiler verdi.

Yıldız, İran'la Türkiye'nin ham petrol ve doğal gaz anlaşmalarının devam ettiğini bildirerek, bu süreç içerisinde Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının dışında bir takım kararlar alındığını da söyledi. BM kararlarının Türkiye'yi bağlayacağını vurgulayan Yıldız, "Türkiye'nin ham petrol ithal ettiği bazı ülkeler var. Bundan 2 yıl öncesine kadar, Türkiye ham petrol ihtiyacının yarısını İran'dan karşılıyordu. Bir miktar azaltmaya gitti. Şimdi Libya, Cezayir ve Suudi Arabistan ve Rusya'dan da ihtiyaçlar gideriliyor. Doğalgazla ilgili herhangi bir indirime gitmeyi düşünmüyoruz." diye konuştu.

"6 MİLYAR METREKÜP KAYA GAZI SİPARİŞİ "

Yıldız, Türkiye'nin önüne bir problem konulduğunda çözümlerinin sunulması gerektiğinin altını çizerken, bu konuda fazla alternatif oluşturulmadığını dile getirdi. Bu sipariş vesilesi ile ABD'ye sipariş verebileceklerini de ifade eden Bakan Yıldız, " LPG gazı ile alakalı söylediklerimi not alabilirsiniz. 6 milyar metreküp doğalgazı LNG olarak İzmir Aliğa'da hangi fiyatla ne zaman alabilirim? Bu bir sipariştir. Fiyat ve zamanını verirseniz ona göre düzenleme yapacağız. Türkiye'nin doğalgaz ihtiyaçları her geçen gün artıyor. " şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 1,457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs