iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Ah o tek soru yok mu...

29 Nisan 2013 13:41 tsi
Ah o tek soru yok mu... Türkiye’nin tüm akilleri o sorunun yanıtının peşinde.. Seçilmiş veya değil hiç biri, her gün kendilerine yöneltilen o sorunun yanıtını şimdiye kadar veremedi... Doğrusu verecek gibi de durmuyorlar... iyibilgi Ankara

O soru, 7 akil grubunun 7 ayrı bölgede karşılaştığı, “Ne oldu da terör örgütü bu süreci kabul etti?” sorusu.

Veya bağlı olarak, “Apo serbest bırakılacak mı?”, “Af çıkacak mı”, “Erdoğan Başkan olacak mı?” diye uzayıp giden, yan ama bağlı sorular.

Bu sorunun yanıtını akiller içinde bilen yok. Tahmini olan da bu konu üzerinde konuşmayı sürecin hassasiyeti yüzünden dile getirmeyi uygun görmüyor. Nihayetinde bu soruların temeli, “hükümet ile İmralı arasında bir pazarlık" olup olmadığı merakına dayanıyor.

Hükümet açısından bu sorunun açık ve tek bir yanıtı var: “Hayır hiçbir pazarlık yapılmadı, hele yukarıda konular gündeme bile gelmedi.”

Fakat bu açık yanıt, “pazarlık” kabulünü iyice sindirmiş zihinler açısından fazla bir mâna ifade etmiyor. Örneğin CHP, “tamam biz de katılalım ama süreç nedir söyleyin” duvarına sırtını yaslamış durumda.

Oysa pazarlık yok ise geriye sadece ülke güvenliğini ilgilendiren, açıkça “gizli” konular kalıyor. İşte eşyanın tabiatında bulunan bu gizlilik de tekrar tekrar akillere yanıtlayamadıkları o soru olarak dönüyor, böylece içinden çıkılmaz bir kısır döngü oluşuyor!

CHP bunu politik paralize oluşunun mazereti olarak kullanırken, MHP tam mevzi oluşturduğundan, sürecin bu alaca-karanlık alanını açık bir hedef ve AKP’nin suçlarını gizlediği bir alana dönüştürüyor.

Final olarak, toplumun ağır çoğunluğu; “artık bu iş bitsin ve arkasından bizi üzecek bir şey çıkmasın” noktasında ve AKP söylemleri açısından bu doğru bir yolda olunduğunun açık göstergesi.

Çünkü arkasında bir şey yok ve nihayet gelecek olan şey barış! Peki, süreç bu şekilde sonlanır ve 2014 yılının bol seçimli günlerinde MHP ve CHP’ye “arkasında ne varmış” diye sorulduğunda, MHP'li ve CHP'li sandıklar nasıl bir yanıt verebilir?

Bu sorunun yanıtı şimdiden daha belirgin.

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,648 µs