En Sıcak Konular

Etkin 'desteğin' kaynağı belli oldu

29 Nisan 2013 10:52 tsi
Etkin 'desteğin' kaynağı belli oldu İran'dan PKK'ya 'çekilmeyin' önerisi...

İran’ın, PKK’yı çözüm sürecinin ilk aşamasını tamamlayan ‘geri çekilme’ kararından vazgeçirmek için bir süredir Kandil nezdinde gizli bir diplomasi yürüttüğü iddia ediliyor.

Milliyet gazetesinden Aslı Aydıntaşbaş'ın bugünkü köşe yazısında yer alan habere göre, son aylarda PKK’nın Kandil’deki yöneticileriyle temasa geçen İran İstihbarat ve Devrim Muhafızları ile istihbarat kadroları, PKK’ya silahlı mücadeleye devam etmesi karşılığında lojistik ve askeri destek önerdi ancak PKK yönetimi bunu reddetti.

Üst düzey bir hükümet yetkilisi ve Kuzey Irak’taki yerel hükümet tarafından da doğrulanan bu bilgi, Murat Karayılan’ın Kandil’de bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette kullandığı üstü kapalı ifadelere de açıklık getirmiş oluyor.

”Türkiye’deki süreç gelişmeseydi, olanaklarımız vardı ve savaşı daha ileri düzeye taşıyabilirdik” diyen Karayılan, röportajda şöyle devam etmişti:

”Biz buna açık olsak, bölgede Türkiye’ye karşı olan çok ülke var. Dış destek sağlayabilirdik. O kapılar bize açıktı. Ama yapmadık. Bölgesel güçlerin tümü Türkiye’ye karşı. Bir cephe var, isimlerini söylememe gerek yok. Ama Türkiye de bu durumu fark etti. AKP’nin seçim benzeri hesapları da olabilir ama bu süreç bir devlet kararının sonucudur.”

KOMUTAN BİZZAT ÖNERDİ
Karayılan’ın ima ettiği pratik ve etkin ‘destek’ teklifinde bulunan gücün, birkaç kez Kandil’e heyet yollayan İran olduğu ortaya çıktı.

Tahran’ın en son teklifini, İran derin devletinin en önemli isimlerinden Devrim Muhafızları komutanlarından Kasım Süleymani tarafından doğrudan Murat Karayılan’a iletildiği öğrenildi.



Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs