En Sıcak Konular

Davalar düşecek mi?

28 Nisan 2013 18:38 tsi
Davalar düşecek mi? İsrail Medyası, tazminat anlaşmasının TBMM'de onaylanması durumunda davaların düşeceğini iddia etti.

İsrail'den gelen heyetle Mavi Marmara mağdurlarına ödenecek tazminat ile ilgilin yapılacak görüşmelerin ikincisi önümüzdeki hafta yapılacak.

İsrail'den Yaakov Amidror ve eYosef Ciechanover'in katılacakları görüşmelerde Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil edecek. Heyetlerin mutabakata varacağı kararlar TBMM tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

'DAVALAR DÜŞECEK' İDDİASI

Bu arada iddialara Meclis'in onayı sonrasında anlaşma, Mavi Marmara davasının dayanağı yasaların üstünde bir hukuki statü kazanacak. Ardından İsrail, Türk tarafına bir fon veya benzeri şekilde parayı yollayacak. Ailelere ödemeyi Türk devleti yapacak. Ödemeyi almayı reddeden aileler de haklarından feragat etmiş olacak.

İsrail medyası da İsrail ile yapılacak anlaşmanın TBMM'de onaylanması durumunda milletlerarası anlaşma hükmü kazanacağını ve Türkiye Anayasası'nın 90. maddesine göre kanunların üzerinde olacağını savunarak anlaşmayla davaların kalkacağını dillendirmeye başladı.

Mağdur ailelerinin tazminatı reddedecek olmalarının iki ülke arasındaki anlaşmaya engel olup olmayacağı merak edilirken geçtiğimiz hafta bir Türk yetkili "Ailelerin tavrı anlaşma için sorun olmayacak." demişti. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da Yeni Akit'e yaptığı açıklamalarda üzerinde uzlaşılan metnin Meclis'in de onayına sunulacağını ve bundan sonra yürürlüğe gireceğini belirtmişti.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,943 µs