En Sıcak Konular

''Esed elindeki tüm kimyasalı kullanacak''

28 Nisan 2013 10:29 tsi
''Esed elindeki tüm kimyasalı kullanacak'' Suriyeli muhalifler Obama'ya seslendi.

Rejimin kimyasal silah kullandığını öne süren muhalifler “Kimyasal silahın kullanılması oyunu değiştirir” diyen ABD Başkanı Obama’ya “Acilen harekete geçin. Yoksa Esed elindeki tüm kimyasalı kullanacak” çağrısında bulundu.
 
Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına yönelik kanıtların olduğuna yönelik açıklamaların ardından Suriyeli muhalifler, ABD başta olmak üzere uluslararası topluma Esed yönetimine bağlı ordunun engellenmesi için çağrıda bulundu.
 
Muhalif silahlı grupların şemsiye örgütü olarak bilinen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Sözcüsü, ABD Başkanı Barack Obama’dan Suriye’de kimyasal silah kullanılması halinde harekete geçileceğine dair sözünü tutmasını istedi. ÖSO Sözcüsü Luay el Mikdad “Kırmızı çizgi geçildi. Bu durum şimdi uluslararası toplum tarafından da belgelendi. Bu noktada ABD Başkanı Obama’nın belirlediği kırmızı çizgi kriterine uymasını umuyoruz. Acilen harekete geçilmesine ihtiyaç duyuyoruz. Yoksa Beşar Esed elindeki tüm kitle imha silahlarını Suriye halkına karşı kullanmaktan çekinmeyecektir” dedi.
 
‘OYUNU DEĞİŞTİRİR’
 
ABD Başkanı Barack Obama’ysa Suriye hükümetinin kimyasal silahlar kullandığına yönelik kanıtların henüz ön bilgi niteliğinde olduğunu söyledi. Obama “Kimyasal silahların kullanılması oyunun kurallarını değiştirir” ifadesini kullandı.
 
HAYVANLAR TELEF OLMUŞTU
 
Daha önce Suriye’nin Halepçe’e bağlı Han el Assal Köyü’nde de kimyasal silah kullanıldığı iddia edilmişti. Roketle kimyasal silah atıldığı iddia edilen köyde 26 kişi hayatını kaybetmişti. Köydeki çok sayıdaki hayvanın da kimyasal silahın etkisiyle zehirlendiğine dair fotoğraflar basına dağıtılmıştı. Önceki gün konuyu soruşturmak için ülkeye giden BM heyetinin incelemelerine, Suriye yönetimi tarafından izin verilmedi.
 
OBAMA’NIN SURİYE MESAİSİ HIZLANDI
 
ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye mesaisi hızlandı. Amerikan Başkanı önceki gün Ürdün Kralı Abdullah ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. İki lider, görüşmenin ardından Suriye konusunda açıklamalarda bulundu. Obama önümüzdeki günlerde de Suriye’ye komşu ülkelerin liderlerini Beyaz Saray’da ağırlamaya devam edecek. Başbakan Tayyip Erdoğan da 16 Mayıs’taki ABD ziyaretinde Obama ile görüşecek.

trthaber


Bu haber 1,171 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs