En Sıcak Konular

Arınç: Şimdi mi uyandınız?

27 Nisan 2013 15:16 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çözüm Süreci ile ilgili olarak kendilerini eleştirenlere tepki gösterdi.

Çözüm süreci ile amaçlarının PKK'nın silah bırakması ve ülke dışına çıkması olduğunu vurgulayan Arınç, "4 aydır silah atılmadı, şehit haberi gelmedi. 'Sokaklarda nara atamadık' diye üzülecek birkaç kişi olabilir. Ama 25 milyon insanımızın ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz." dedi.

Arınç, 'teröristler görürlerse ne olacak, karşılaşırlarsa ne olacak? bunların geçişine izin mi verilecek?' şeklinde soru yöneltenlere de "Peki ey gafil, bu 2 bin kişi içeriye girerken nasıl girdiler. Niye kimse ile karşılaşmadılar, niye kimse ile çatışmadılar. Niye kimse bunları görüp de müdahale etmedi. Aslında silahlı unsurların içeriye girmesi suç değil midir? Bu sınırları biz niye koruyoruz, bu sınırlar niçin kevgire döndü? Sizin ısıya dayalı radar sistemlerinden bile şemsiye ile geçmeye çalışan bu örgüt mensupları, nasıl bizim karakollarımızı bastılar? Nasıl 25 tane askerimizi şehit ettiler? Bu insanlardan uyuyanlar vardı da şimdi mi uyandınız?" diye tepki gösterdi.

Bülent Arınç, AK Parti'nin Kızılcıhamam Asya Termal'deki Ankara Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Çözüm Süreci'ne değinen Arınç, "Kabul etseniz de etmeseniz de Abdullah Öcalan'ın lider olarak görüyorlar. Onun iradesi bizim irademizdir diye bağlılık bildirenler var. Acaba onun bir şekilde talimat vermesi ile yol göstermesi ile amacımıza ulaşacak bir noktaya gelecek miyiz? Amacımıza ulaşacak nokta nedir? Birincisi terör örgütü silah bırakacaktır. Onlar ateşkes diyor biz bunu kabul etmiyoruz. Ne ateşkesi, iki tane karşı karşıya gelmiş ordu mu var. Sen terör örgütüsün, olsa olsa silahını bırakır eylemden vazgeçersin. Ne derlerse desinler amacımızdan birincisi eylem yapılmamasıdır. Bu 4 aydır var. İkincisi silahlarını bırakıp ya da alıp ülke dışına çıkmasıdır. Şimdi onu da kabul ettiler. Yurt dışına çıktıktan sonra silahı bırakması ve tamamen terörden arındırılması varsa fikirlerin konuşmasıdır." diye konuştu.

"BU ŞANSI İYİ KULLANACAĞIZ"

'Böyle bir projeye hayır denilebilir mi?' diye soran Arınç, şöyle konuştu: "hayır diyemeyiz diyeceksiniz ya da 'iyi ama gerçekten olur mu' soracaksınız bize. Biz de diyeceğiz ki bu şansımızı iyi kullanacağız. Her şey toz pembe değil. Bugün olan bir şey yarın tersine de dönebilir. Ama biz bunu denemekle sınamakla bu yola iyi niyetle çıkmakla ne kaybederiz. 4 aydır silah atılmadı, şehit haberi gelmedi, sokaklarda nara atamadık diye üzülecek birkaç kişi olabilir. Ama 25 milyon insanımızın ne kadar mutlu olduğunu görüyoruz."

"NİYET HAYIR AKIBET HAYIR"

5 bin kişiye yakın silahlı bir örgütten bahsedildiğini anlatan Arınç, "Bu toprakları terk edeceklerse 'inanmayız, olmaz bir şey, bunun altında bir hesap vardır.' Ne vardır, bugüne kadar ne verildiğini duydun. Her şeyin bir zamanı var, zamanı gelmeden çiçek bile açmıyor. Örgüt bu noktaya gelmişse bir sebebi vardır, hükümet bu noktaya gelmişse bir sebebi vardır. Bir sağına soluna bak bakayım. 2 yılda 2 bin 500 militanını kaybetmiş bir örgüt, böyle bir yol haritasına bağlı kalmaya çalışıyorsa, dış desteği kaybetmişse, içeride sempatisi minimum seviyeye gelmişse, son operasyonlarla örgütün beynini oluşturanlar telef olmuşsa bunun bir sebebi vardır mutlaka. Yani ne yapmamızı istiyorsunuz. Örgüt dile gelsin de aman mı dilesin, yeri mi öpsün, ayaklarınıza mı kapansın böyle bir şey olabilir mi aklınızı kullanın biraz. Niyet hayır akıbet hayır." şeklinde konuştu.

"ŞİMDİ Mİ UYANDINIZ?"

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örgüt Öcalan'ın sözünü ne kadar dinleyecek, nasıl bir sabotaj olacak ki 1999 yılındaki gibi yeter ki gözümü dört açalım, müteyakkız olalım dikkatli olalım. Çıkacağız diyorlar kolay bir şey mi çıkacağım diyorlar. 'Adam silahlı unsurlar çıkacak' diyor. Niye anlamıyorsun, niye deşeliyorsun bunun altını, ey cahil adam. 'peki görürlerse ne olacak, karşılaşırlarsa ne olacak?' Peki ey gafil bu 2 bin kişi içeriye girerken nasıl girdiler. Niye kimse ile karşılaşmadılar, niye kimse ile çatışmadılar. Niye kimse bunları görüp te müdahale etmedi. Aslında silahlı unsurların içeriye girmesi suç değil midir? Bu sınırları biz niye koruyoruz, bu sınırlar niçin kevgire döndü? Sizin ısıya dayalı radar sistemlerinden bile şemsiye ile geçmeye çalışan bu örgüt mensupları, nasıl bizim karakollarımızı bastılar? Nasıl 25 tane askerimizi şehit ettiler? Bu insanlardan uyuyanlar vardı da şimdi mi uyandınız? Bizim tek amacımız var üzüm yemek, bağcı ile işimiz yok."

BAHÇELİ'YE "NİYE 3 BUÇUK YIL KAŞINI BİLE KALDIRAMADIN"

MHP-DSP-ANAP Hükümeti'ne değinen Arınç, "Bugün sokaklarda esen gürleyen Bahçeli, 3 buçuk yıl bakanlar kurulunda Mesut Yılmaz ile rahmetli Ecevit arasında kaşını kaldırmadan, bir harekatta bulunmadan 3 buçuk sene yaşadı. Şimdi Bursa'da İzmir'de gürlüyor. O gürlemeleri o zaman yapacaktın kardeşim. Sen Apo'yu yakalamadın, Apo'yu sana kargo ile teslim ettiler. Sen onun nimeti ile yüzde 18 buçuk oy aldın ama 3 buçuk sene sonra da 8 buçuğa düştün. Milleti enayimi sanıyorsun sen. Millet sana oyunu vermiş, sana değerini vermiş, sana notunu vermiş. Adam ölüm korkusu ile yaşıyordu, idam da vardı. Ama unutma bugün bu hükümete 'ne verdiniz?' diye soruyorsanız, 'siz de Apo'yu teslim alırken hangi sözü verdiniz?' diye sorarlar adama. Bunun cevabını da kolay kolay veremezsin. Ben öyle urgan atacak bir adam değilim. İdamı da tartışmıyorum. Ama bugün bize çamur atanlara da 10 yıl öncesini hatırlatmakta bizim görevimiz. Hükümette kalmak için 'biz bunu kesinlikle idam etmeyeceğiz' sözünü eğer hükümet ortakları vermişse, Rahşan Ecevit'te seni hiç istemiyordu, 'bu katillerle ne işimiz var' diyordu. Ne işin var senin o zaman, niye 3 buçuk yıl kaşını bile kaldırmadın. Bize cesaret öğretecek noktada mısın sen. Ateş çemberinden geliyoruz biz. Aklımız var bizim aklımız ve tek derdimiz var Türkiye terörden kurtulsun." sözlerini dile getirdi.

ARINÇ'TAN CHP'YE "PROVOKASYONLARA ÜMİT VERMEYİN"

Tek başlarına kalsalar da sonucu ne olursa olsun bu sorunu kaldıracak bir noktaya güvenle gidildiğini aktaran Arınç, "Bir noktaya inşallah güvenle gidiyoruz. Ümitlerin boşa çıkmaması için buradan CHP'ye söylüyorum. Sürece köstek olmayın, provokasyonlara ümit vermeyin. her zaman dersiniz ki bu sorun için şu kadar rapor yazdık. Rapor yazmakla iş bitmiyor, onu uygulamalısınız, onu bugün de savunabilmelisiniz." dedi.

"BUNLAR NASIL OLDU DA BİR ARAYA GELDİLER"

Akil insanlar heyetinin çalışmalarına da değinen Arınç, Akil İnsanlar Heyeti'nin Bursa ziyareti sırasında yaşadıklarını anlattı. Arınç, şu ifadeleri kullandı: "Akil insanlar bir yerlere gidip bir şeyler söylüyorlar onlara teşekkür etmek lazım. Türkiye'nin akil insanı 63 tane değil ki. 75 milyon insanın içinden kim bilir kaç kişi çıkar. Ama bunlar rahatı bıraktılar, bu işte fayda gördükleri için Anadolu'yu dolaşmaya başladılar. Bursa'ya giden akil insanlar içinde Hayrettin Karaman hocada var. Çözüm sürecini anlatıyor. Dışarıda bas bas bağıran, ellerindeki sopalarla içeriye girip tahrip etmek isteyenler; TGB'liler, Ülkücüler, CHP ve MHP'lilerin yöneticileri bunlar nasıl oldu da bir araya geldiler."(CİHAN)

Bu haber 735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,288 µs