En Sıcak Konular

İzmir'de arbede

24 Nisan 2013 21:13 tsi
İzmir'de Ermeni soykırımı iddialarının yıldönümünde, aynı meydanda farklı görüşte iki grubun yaptığı basın açıklaması sırasında arbede çıktı. Çevik kuvvetin araya girmesiyle olaylar sona erdi.

Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek için, Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Basmane Meydanı'nın bir köşesinde, çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin oluşturduğu grup ise, aynı meydanın başka bir bölümünde basın açıklaması için toplandı. Polisin yaptığı görüşmelerin ardından, ilk olarak yaklaşık 30 kişilik grup adına, Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Tacettin Çolak açıklama yaptı. Ermeni soykırımı iddialarının yalan ve bunların ABD kaynaklı olduğunu ileri sürdü.

Tacettin Çolak'ın açıklamasının uzun sürmesi üzerine, bu kez çeşitli sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin oluşturduğu yaklaşık 150 kişilik grup adına Zeynep Tozduman, Ermeni soykırımının yaşandığını anlatan basın açıklamasını okumaya başladı. Karşılıklı sloganların atılması sırasında birbirlerine yaşlaşan iki grup üyeleri arasında arbede çıktı. Ellerindeki bayrakların sopaları ve yumruklara birbirlerine saldıran iki grubu, araya giren çevik kuvvet ekipleri ayırdı. Polisin şerit oluşturmasının ardından basın açıklamalarını tamamlayan gruplar meydandan ayrıldı.

İstanbul'da da gerginlik

İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, sözde Ermeni soykırımının protesto etmek için Sultanahmet Meydanı’nda toplandı. Anma etkinliği sırasında bir vatandaş “Siz yalan söylüyorsunuz. Türk milleti hiçbir zaman soykırım yapmaz" diye bağırınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sözde Ermini soykırımın anma günü olan 24 Nisan için yaklaşık 100 kişi, Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Türk ve İslam Müzesi önünde toplandı. İHD üyeleri, ‘1915 soykırımdır, soykırım insanlık suçudur’ yazılı pankartın üzerine kırmızı karanfiller bıraktı. Daha sonra grup, Anadolu’daki 2300 Ermeni köyün isminin değiştiğini belirten afişler astı.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi Eren Keskin, Türk ve İslam Müzesi’nin 1915’te cezaevi olarak kullanıldığı, Ermeni aydınların burada tutulup sürgün edildiklerini ileri sürdü. Keskin, “Ermenilere ve diğer Müslüman olmayan halklara yönelik nefret ve düşmanlık sürüyor. Soykırım Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlara yapılan saldırılarla sürmektedir. Ermeniler can güvenliklerinin olmadığı bir ortamda yaşamlarını sürdürüyorlar" dedi.

Bu konuşmaların üzerine bir vatandaş, “Siz yalan söylüyorsunuz. Türk milleti hiçbir zaman soykırım yapmaz. Ermeniler, Türklere Anadolu mezalim yaptılar. Türk askerlerini katlettiler. Bizim konvoylarına pusu düzenlediler. Türk milleti soykırımcı değildirö diye bağırdı. Bunun üzerine polis vatandaşı uzaklaştırdı.

cnnturk

Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs