En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı'ndan süreç açıklaması

23 Nisan 2013 20:47 tsi
Cumhurbaşkanı'ndan süreç açıklaması "Her şey toz pembe değil ama herkes sürece destek verilmeli"

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 93. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Başkanı Cemil Çiçek resepsiyon verdi.

Resepsiyon'da liderler, Bakanlar, milletvekilleri ve komutanlar birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CUMHURBAŞKANI GÜL: HER ŞEY TOZ PEMBE DEĞİL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Her şey toz pembe değil" ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle TBMM'de verilen resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Gül burada açıklamalarda bulundu. Gül, çözüm süreci konusunda dikkatli ve sabırlı olunması gerektiğini ifade etti. Gül, PKK terör örgütünün tamamen silah bırakması gerektiğini kaydederken çözüm süreci ile ilgili olarak ise "Her şey toz pembe değil ama herkes sürece destek verilmeli" yorumunu yaptı. (ANKA)

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YILMAZ: HUKUK NEYİ GEREKTİRİYORSA O YAPILIR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "terör örgütünün çekilme sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ne yapacağı" ile ilgili soru üzerine, "Hukuk, kanun ne diyorsa o yapılır" dedi. Yılmaz, 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Askerin o bölgeden çekilmesi gibi bir durum sözkonusu mu?" sorusuna Yılmaz, "Yok, yok, 780 bin kilometrekarede, her yerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuku ve kanunu geçerlidir. Hiç bir ayırım yoktur" yanıtını verdi.

BDP'Lİ ÖNDER: KANDİL 25 NİSAN'DA AÇIKLAMA YAPAR, GERİ ÇEKİLME SÜRECİ BAŞLAR

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 25 Nisan'da Kandil'de uluslararası bir basın toplantısının ardından PKK'nın sınır dışına çekilme sürecinin başlayacağını söyledi.

         TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, PKK'nın çekilme süreciyle ilgili "Daha önce 24 Nisan olacağı söylenmişti" sözlerine, ''25 Nisan kayabilir ama 24 ya da 25 ne önemi var? Kandil açıklama yapar, çekilme süreci başlar" dedi.

         Aslolanın yönelim olduğunu belirten Önder, "İki tarafta bu yönelim ve arkasındaki irade görüldükten sonra doğrudan ikinci aşamaya geçilir" diye konuştu. Önder, "Hükümette bu iradeyi görüyor musunuz?" sorusu üzerine, "Görüyorum. Samimiyetleriyle ilgilenmiyorum. Samimiyet ölçer bir şey yok elimizde ama bir irade var" ifadesini kullandı.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI KIVRIKOĞLU: ASKER BÖLGEDEN ÇEKİLMEDİ

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askerin bölgeden çekilmesi gibi bir durum olmadığını söyledi. "Yaz tertiplenmesi vardır. Yer değiştirmesi yapılıyor." diyen Kıvrıkoğlu, bunun da gayet doğal olduğunu vurguladı.

PKK'lıların sınır dışına çekilmesiyle ilgili ise Kıvrıkoğlu, hudut birliklerinin yasak böyleye girenleri yakalayacağını ifade etti.

(CİHAN)

MHP LİDERİ BAHÇELİ: SAVCI GÖREVİNİ YAPIYOR

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in TBMM'nin 93.kuruluş yıldönümü nedeniyle verdiği 23 Nisan resepsiyonuna katılan Bahçeli, soruları cevapladı. Resepsiyona MHP milletvekilleriyle gelen Bahçeli, Bursa mitinginde "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına "Onun da zamanı gelecek" diye cevap vermesi nedeniyle Cumhuriyet Savcısı tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin sorulara, "Savcı Bey görevini yapıyor, buna yorum yapmak doğru olmaz. Yorum yok" cevabını verdi. (ANKA)

KILIÇDAROĞLU: KURALLARI İHLAL EDEN BEDELİNİ ÖDER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her partinin kuralları vardır. Her partinin kendi hukuku vardır. Hukukunu tüzüğü belirler, yönetmelikler belirler. Hiç kimsenin tüzüğü, kuralları ihlal etme hakkı da özgürlüğü de yoktur. Kuralları ihlal eden bedelini öder, demokrasilerde böyledir" dedi.

CHP Genel Başkanı, MYK'da bir değişiklik olacağı yönündeki iddialara ilişkin de, "MYK'da değişikliği ben de sizden duyuyorum. Ben de merak ediyorum kim değişikliği yapacak diye. Yok öyle bir şey arkadaşlar" diye konuştu.


Bu haber 1,119 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs