iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Sam Amca'dan Obama'ya mesaj!

17 Nisan 2013 13:07 tsi
Sam Amca'dan Obama'ya mesaj! Boston'dan BHO'a, JFK mesajı yazan kim?.. iyibilgi Ankara

iyibilgi Ankara

Boston’da gerçekleşen bombalı saldırı, 11 Eylül ertesinde kendini yenileyen ABD istihbarat/güvenlik camiasının ilk ciddi sınavı olacak. Şu ana kadar Amerikan devasa güvenlik mimarisinin ilk kuralı, yani “gizliliği” sonuna kadar kullandığı.

Ancak-şimdilik-hava, bu organize saldırının bir “iç mesaj” olduğu işaretlerini yoğun biçimde taşıdığını gösteriyor.

1. Eylemin gerçekleştiği mekân, yani Boston, “Boston Çay Hareketi”nin doğduğu, buradan Cumhuriyetçi Parti, Vatansever hareket vb, içinde uç ivmelenmeler de barındıran bir ideolojik varlığı anavatanı.
2. Bu tek çatı altında toplanamayacak kadar çok kollu, tutucu, WASP bir aklın da mevcut olduğu bir coğrafyayı tanımlıyor. Kısaca tehlikeli bir seri oluşum için mümbit bir alandan bahsediyoruz.
3. Son dönem ABD iç dinamiklerinin özellikle “silah yasası” ve “vergi” gibi Beyaz Saray’ı zorlayan ama taraf olduğu politik gerilimin üstüne oturduğu biliniyor.
4. Muhalefet ve itiraz işte yukarıda tanımladığımız politik cepheye tamamen oturuyor.
5. “Obama’nın iç sorunları var bu yüzden dış politikaya odaklanamıyor” şeklinde ifade edilen yapının bir parçası da bu. Güçlü, el bağlayan, politik yürütme organlarında, medyada hâkimiyeti, parası ve bağlantıları olan bir yapı.
6. ABD içindeki bu kesimlerde Barack Obama’nın, J.F.Kennedy’den tek farkı, farkı da demeyelim, JFK’nın sevilmeyen özelliklerinin (!) üzerine bir de siyah ve belki de Müslüman olması!
7. Bunun dışında o da tıpkı JFK gibi, solcu, anti-militarist, ülke güvenliği ve vatanseverlik hakkında fikri olmayan bir üniversiteli!
8. İçinde bulunduğumuz 2013 yılı JFK’nın bir suikast sonucu öldürülmesinin 50’inci yılı! Doğal olarak Boston saldırılarının bu fikri zemine oturtulması verilmek istenen mesaj açısından çok uygun.
9. Boston’da yaşanan faciada iki bombanın kesin patladığı, birkaç tanesinin imha edildiği, bir üçüncüsünün de JFK Kütüphanesi’nde patladığı dillendirildi. Daha sonra burada bir patlama olmadığı, bir yangı olduğu, konuyla ilgili olmadığı ilan edildi.
10. Bu tür bir zamanlama imkânsız. JFK Kütüphanesi’nde her ne yaşandı ise elbette Boston olayları ile ilgisi var.
11. Olayın fiziki şekli ile de JFK suikastı arasında bağ kurmak isteyenler olabilir ama asıl konu, Beyaz Saray’ın; Pentagon, vatanseverler(!), silah lobileri, zengin vergi mükellefleri (!), WASP zihinlerine karşı sürdürdüğü politika.
12. Bu geniş tablonun dış politik uzantıları, “savaşları elinden alınanlar”a denk düşüyor!
13. Belki önümüzdeki birkaç gün içinde fail/failler ilan edilecek. (Resmi kurumlar “kim ve neden bilmiyoruz henüz” dese de, ellerinde hiçbir şey olmaması mümkün değil! O andan itibaren küresel medya o iz üzerinden yürüyecek. Ancak bu iz kamuoyuna söylenen iz. Gerçek olup olmadığı bilenemez.
14. ABD medyası da daha ilk günden Başkan’ın “terör” ifadesini kullanmadığını fark etti ve büyüttü. Aradan geçen sürede Başkan terör ifadesini kullandı ama..
15. “Tanım” silah lobilerine, bireysel silahlanma imkânı tanıdığı kadar, olayı uluslar arası alana da yayacaktı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,059 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs