En Sıcak Konular

AB ne zaman hazır olacak?

17 Nisan 2013 08:11 tsi
AB ne zaman hazır olacak? Başbakan Yardımcısı Babacan, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakereleriyle ilgili şimdi sorulması gereken sorunun ''AB ne zaman hazır olacak?'' olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Amerikan Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Yatırım Haftası etkinlikleri kapsamında geldiği ABD'de, Emory Üniversitesi'nde ''ABD Şirketleri İçin Üretim ve Yatırım Merkezi Olarak Türkiye'' konulu sunum yaptı.
 
Babacan, ''Türkiye, AB ile müzakerelere başladığında ne zaman üyeliğe hazır olacağı soruluyordu. Ama şimdi asıl soru, AB ne zaman hazır olacak?'' dedi.
 
Ekonomik olarak Türkiye'nin artık AB kriterlerinin üzerine çıktığını kaydeden Babacan,  ''Sanırım Avrupa'daki krizin dinmesini ve AB'nin kendine güveninin geri gelmesini beklememiz gerekecek'' ifadelerini kullandı.
 
Davutoğlu'na gelen telefon
 
Türk şirketlerinin girişimcilik konusunda da çok ileri seviyede olduğunu ifade eden Babacan, bununla ilgili anısını şöyle aktardı:
 
''İki ay önce Dışişleri Bakanımız (Ahmet Davutoğlu) ile gece geç saatte kahve içiyorduk. Cep telefonu çaldı. Arayan Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi'ydi. Bir Türk işadamının sağlık problemi yaşadığını, bu nedenle bir ambulans uçak istediklerini söyledi. Türk vatandaşları artık Türkiye'nin vatandaşı olmalarını artı bir değer olarak görüyorlar. Koruma altında olduklarını hissediyorlar.''
 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu
 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da geçen yıl ABD Ticaret Odası ile imzaladıkları mutabakat gereği ABD kentlerinde ''Türkiye Yatırım Haftası'' etkinlikleri düzenlediklerini dile getirerek, bu çerçevede New York'taki temaslarının ardından Atlanta'ya geldiklerini, buradan da Washington'a gideceklerini söyledi.
 
Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin çevresinde yaşanan sıkıntılar olduğunu, batısında avro krizi, güneyinde de Arap Baharı yaşandığını hatırlatarak, ''Buna rağmen ben hala iyimserim. İyimserliğim küresel ekonomideki değişimden kaynaklanıyor. Bugün bir şirket kurmak eskisine göre çok daha kolay'' dedi.
 
Muhtar Kent ile göüştü
 
Daha sonra, Coca-Cola'nın merkezini ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Coca-Cola'nın dünya merkezinde Üst Yönetici (CEO) Muhtar Kent ile basına kapalı bir görüşme yaptı.
 
aa


Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,429 µs