En Sıcak Konular

Obama: Saldırılar terör eylemi

16 Nisan 2013 18:59 tsi
Obama: Saldırılar terör eylemi ABD Başkanı Barack Obama, dün Boston'da meydana gelen patlamaların FBI tarafından 'terör eylemi' kapsamında soruşturulduğunu açıkladı.

Saldırının arkasında yabancı ya da yerli grupların veyahut da kötü niyetli bir kişinin olup olmadığının henüz netleşmediğini belirten Obama, saldırının amacının da belli olmadığını dile getirdi.

Vatandaşlara da çağrı yapan Obama, şüphelendikleri bir duruma şahit olmaları durumunda yetkililere haber vermelerini istedi.

 Obama, saldırının üzerinden yaklaşık 20 saat geçtikten sonra yaptığı ikinci açıklamada şunları söyledi:

ADİ VE KORKAKÇA

 “Bu adi ve korkakça bir eylem. Ve neyin nasıl olduğu konusunda bildiklerimiz ışığında, FBI bir terör eylemini soruşturuyor. Ne zaman masum sivilleri hedef alan bir bomba patlarsa, bu bir terör eylemidir. Ancak henüz bilmediğimiz, bu eylemi kimin ya da neden yaptığı… Yabancı mı yoksa içeriden bir terör örgütü tarafından mı tasarlanıp uygulandığı… Yoksa kötü niyetli bir bireyin eylemi mi olduğu… İpuçlarını takip etmek ve ne olduğunu belirlemek zaman alacak. Ama bulacağız. Vatandaşlarımıza kim zarar verdiyse ortaya çıkaracağız ve onları adaletin önüne çıkaracağız.

AMERİKA İŞTE BUDUR

 Ayrıca şunu biliyoruz ki… Amerikan halkı terörize edilmeyi kabul etmez. Çünkü dünkü patlamaların ardından dünyanın gördüğü kahramanlık ve iyilik, yardımseverlik ve sevgi hikâyeleriydi. En yakın hastaneye doğru kan vermek için koşan yorgun maratoncular… Yaralılara yardım etmek için kalanlar… Sargı bezi yapmak için kendi kıyafetlerini yırtanlar… Olaya ilk müdahale edenler, kaosun ortasına yaşam kurtarmak için koştular. O yüzden kim olduğumuzu, Amerika’nın ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, kötülüğe neyle karşılık verdiğimizi merak ediyorsanız işte böyle: Özveriyle, merhametle, korkusuzca davranarak…

ŞÜPHELENİRSENİZ SÖYLEYİN

Önümüzdeki günlerde de ne olduğunu öğrenmek için işi sonuna kadar takip edeceğiz. Ve tedbirli olmayı sürdüreceğiz. Bu aynı zamanda yetkilileri uyarmada hepimizin bir rolü olduğunu hatırlamak için iyi bir zaman. Eğer şüpheli bir şey görürseniz, söyleyin. Elimizde daha fazla detay olduğunda bunlar açıklanacak. Bunun örgütsel mi yoksa bireysel bir eylem mi olduğunu henüz bilmiyoruz. Sebebini henüz bilmiyoruz. Şu aşamada bunun dışında söylenen her şey spekülasyondur.”

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs