En Sıcak Konular

''Yaralıların sağlık durumları iyi''

16 Nisan 2013 13:28 tsi
Somali'de bombalı saldırıda yaralanan ve Türkiye'ye getirilen 3 Türk Kızılayı personelinin genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Somali'de bombalı saldırıda yaralanan 3 personeli, tedavi oldukları Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.
 
Kızılay personelinin seçme olduğunu ifade eden Akar, ''Sizleri melekler korudu. Melekler kanadını gerdi ve sizin de rahmetli Somalili arkadaşınız gibi isabet almanızı engelledi. Sizler, iyilik yaptığınız için güzelleşiyorsunuz'' ifadesini kullandı.
 
Ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında ise Akar, saldırıyı kınadığını belirterek, ''Öncelikle nereden gelirse, kime yapılırsa yapılsın tüm saldırıları Kızılay hareketi adına telin ediyoruz. İyilik yapmaktan başka hiçbir amacı olmayan arkadaşlarımızın yaralanmasını üzüntüyle karşılıyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Prof. Dr. Kapıcıoğlu da yaralıların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ''Buradaki tedavileri biraz daha devam edecek. Muhtemelen bir arkadaşımızı bugün taburcu edeceğiz. Diğerlerinin tedavisi devam edecek'' diye konuştu.
 
Tedavilerin en kısa sürede tamamlanarak yaralıların sağlığına kavuşmasını arzu ettiklerini ifade eden Kapıcıoğlu, ''Biz de Türk Kızılayı'na fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarına, hekiminden teknisyenine, şoföründen hizmetlisine kadar bu vesile ile teşekkür ediyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

aa



 

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,307 µs