En Sıcak Konular

Bakan Bağış'tan ''Akil İnsanlara'' mektup

16 Nisan 2013 12:25 tsi
Bakan Bağış'tan ''Akil İnsanlara'' mektup AB Bakanı Bağış, ''Akil İnsanlar'' heyeti üyelerine birer mektup göndererek, çözüm sürecine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Akil İnsanlar'' heyeti üyelerine birer mektup gönderdi. Bağış mektubunda, ''Akil İnsanların'', Türkiye için son derece kritik ve tarihi bir eşiği aşma sürecine katkı sağlama iradesi göstermelerinin ''takdire şayan'' olduğunu söyledi.

Bağış mektubunda, ''Ülkemiz için son derece kritik ve tarihi bir eşiği aşma sürecinde gönüllü olarak bu sürece katkı sağlama iradeniz takdire şayandır. Ülkemizin ileri demokrasi ve muasır medeniyet yolculuğuna ilişkin şahsınızın değerlendirmelerini her zaman yakından takip ettiğimi ve AB müzakere sürecinde de fikirlerinizden ziyadesiyle faydalandığımızı bu vesile ile bilmenizi isterim'' dedi.

Terörün sonlandırılmasının, güvenlik boyutuyla birlikte özgürlük boyutunu da yakından ilgilendirdiğini ve özgürlük-güvenlik dengesinin hassas bir çizgide teminini gerektirdiğini belirten Bağış, meselenin özgürlüklerle ilgili boyutunda, AB reform sürecinin önemli bir etkisi ve itici gücü olduğunu ifade etti.

Bağış, mektupla birlikte, heyetin bölgelerdeki çalışmalarına yardımcı olacağı düşüncesiyle, hükümetin AB reform sürecinde attığı adımları, çıkardığı yasaları ve süreçteki mevcut durumu anlatan kitapçığı da üyelere gönderdi.

aa


Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs