En Sıcak Konular

Türk dostluk grubu başkanlarıyla bir araya geldi

16 Nisan 2013 11:49 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç, Fransız meclis ve senatosundaki Türk dostluk grubu başkanları ile çalışma kahvaltısında bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Paris'teki temasları çerçevesinde, Fransa senatosundaki Türk Dostluk Grubu Başkanı Gerard Larcher ve meclisteki Türk Dostluk Grubu Başkanı Christophe Bouillon ile çalışma kahvaltısında görüştü.
 
Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara'nın da katıldığı toplantı halen devam ederken, görüşmede, Cumhurbaşkanı François Hollande iktidarı döneminde Türk-Fransız ilişkilerinin son durumunun ele alınması bekleniyor.

Toplantıda, Türkiye'nin AB üyelik süreci, ikili ve bölgesel konuların da masada olması, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarına ilişkin parlamentoya sunulan tasarılar konusunda Türkiye'nin hassasiyetini bir kez daha gündeme getirmesi öngörülüyor.

Arınç, son 2 gündür Paris'teki temasları çerçevesinde yaptığı açıklamalarda, Hollande'ın iktidara gelmesinin ardından Türk-Fransız ilişkilerinin daha fazla gelişmesi ve iyileşmesi konusunda umutlar taşıdığını dile getirmiş, Türkiye'nin Fransa ile ticari hacmini artırmayı hedeflediğini ifade etmişti.
 
''Fransa'dan teminat bekliyoruz''
 

Başbakan Yardımcısı Arınç, Le Figaro gazetesinin internet sitesine verdiği mülakatta, Türkiye'nin, Fransız parlamentosunda kabul edilen, ancak Anayasa Mahkemesi'nden geri çevrilen, ''1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının inkarının cezalandırılmasını öngören yasa''nın tekrar gündeme gelmemesi konusunda Fransa'dan teminat beklediğini bildirdi.

Arınç, bir soru üzerine, söz konusu tasarının tekrar gündeme gelme ihtimaline değindi ve ''Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın tavrının ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koyması gerekirdi'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilen yasanın farklı bir şekilde gündeme getirilmesi olasılığına karşın Türkiye'nin rahatsızlığını dile getirdi.

Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili soru üzerine Arınç, Fransa'daki yeni iktidarda, üyelik müzakerelerine desteklerini artırmak istediklerine yönelik işaretler olduğunu belirterek, ''Bunu biz de fiilen tespit edersek bu konu münasebetlerimizde belirleyici bir unsur olacaktır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türkiye'yi ziyaret edeceği tarihin, mayıs sonunda veya haziranda tespit edileceğini de belirtti.

aa


Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,434 µs