En Sıcak Konular

TCDD çalışanları iş bıraktı

16 Nisan 2013 10:09 tsi
Ankara ve Eskişehir'de bir grup TCDD çalışanı, Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Ankara'da bir grup TCDD çalışanı, TBMM'ye sevk edilen Demiryollarının Serbestleşmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla 00.00'dan itibaren 1 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Gar binası önünde toplanan bir grup TCDD çalışanı, üzerlerine '' TCDD yasa tasarısı geri çekilsin'' yazılı önlükler giyip, ''Demiryolu halkındır satılamaz'', ''Demiryolu yasası geri çekilsin'' sloganları attı, ''Grevdeyiz'' yazılı pankart açtı.

Burada grup adına açıklama yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yavuz Demirkol, 156 yıllık demiryollarının kaderini ve geleceğini tayin edecek bir yasal düzenlemenin bu hafta içinde TBMM'de görüşüleceğini belirterek, ''Yapılacak her türlü değişikliğin aslında özelleştirme olduğunu bilmekteyiz. Bu nedenleTCDD bünyesinde örgütlü bulunan sendika, vakıf ve dernek temsilcileri olarak bir araya geldik'' diye konuştu.

Türkiye demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısının 16 Mart'ta TBMM'ye sunulduğunu, imar, bayındırlık, ulaştırma ve turizm komisyonlarından geçtiğini, 441 esas numarası ile de Meclis'e sevk edildiğini kaydeden Demirkol, şöyle devam etti:

''Yapılmak istenenlerle ilgili endişe duymaktayız. Demiryollarındaki devlet tekelinin kaldırılması öngörülmektedir. Özelleştirmenin hız kazanacağı öngörülmektedir. 2012 sonu itibariyle yük taşımacılığı oranı yüzde 4,5 olan TCDD'de bugün bunun yüzde 35'inin özel şahıs vagonları ile yapıldığı düşünüldüğünde TCDD'nin nasıl bir kuşatma altında olduğu ortadadır. Bu düzenleme ile TCDD çok uluslu şirketlerin eline geçecek ve yüksek fiyatlarla yapılacak taşımacılıkta, hem milli ekonomimize darbe vurulacak hem de demiryolu hizmetinden yararlanan halkımız cezalandırılacaktır.''

Demirkol, demiryollarında kurulu bulunan sendika, dernek ve vakıflardan müteşekkil Demiryolu Çalışanları Platformu olarak 00.00'dan itibaren 1 günlük iş bırakma eylemini başlattıklarını da sözlerine ekledi.
 
''Yürekli insanlarız''
 
Eskişehir'de de KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Ulaşım-Sen (TUS) üyeleri, 24 saat sürecek ''iş bırakma'' eylemine başlattı.

Eskişehir Gar'ında toplanan grup adına açıklama yapan TUS Genel Sekreteri Cihat Koray, ''Bizler, bu kanuna karşı çıkıyoruz. Gücümüz yettiğince karşı gelmeye devam edeceğiz. Elimizdeki tek güç, üyelerimiz. Biz yetkili değil ama yürekli insanlarız'' dedi.
 
Daha sonra grup, 24 saat sürecek iş bırakma eylemine başladı.

aa
 

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,388 µs