En Sıcak Konular

Fin polisi Putin'i kara listeye almış!

11 Nisan 2013 17:42 tsi
Finlandiya yönetimi, polis tarafından Gece Kurtları’ isimli Rus motosiklet kulübü ile irtibatı olduğu gerekçesiyle Rusya Devlet Başkanı Putin'in kara listeye alınmasından dolayı özür diledi.



Güçlü komşusuyla ilişkilerini bozmak istemeyen Finlandiya'nın Putin'in adını olay duyulmadan arananlar listesinden çıkarmak istediği, fakat olayın Finlandiya basınına sızdığı açıklandı.

Finlandiya polisi, Putin'in adının kara listeye alındığını doğrularken, olayın yanlışlıkla meydana geldiğini iddia ederek ismin listeden çıkarıldığını söyledi.

Finlandiya İçişleri Bakanı Paivi Rasan, yanlışlıktan dolayı Putin'den özür diledi. Yapılan açıklamada olayın nasıl meydana geldiğinin bilinmediği ve soruşturulacağı belirtildi.

Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov ise konu ile ilgili Kommersant FM’e yaptığı değerlendirmede, Finlandiya yönetiminin hatalarını kabul ettiğini ve Rus liderden özür dilediklerini söyledi. Peskov, “Buna bir karşılık vermek gerekmiyor. Finlandiya makamları hatalarını fark etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu durumda ek başka bir önlem alınması gerektiğini düşünmüyorum.” dedi.

Rus basınında yer alan iddialara göre, kara listede olduğu gerekçesi ile Finlandiya girişinde Putin’in göz altına alınması ihtimali vardı.

Finlandiya, çarlık rejiminin yıkılmasının ardından Rusya'dan ayrılarak bağımsız oldu. Finlandiya ile Rusya 1940 yılında savaştı. O günden beri iki ülke arasında sıcak ilişkiler sürüyor. Finlandiya Rusya'yı ürkütmemek için NATO'ya bile üye olamıyor.

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs