En Sıcak Konular

Hac için 25 yıllık strateji hazırlanıyor

11 Nisan 2013 15:39 tsi
Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, sayıları her geçen yıl artan umre ve hac ziyaretçilerinin daha modern şartlarda ibadetlerini yerine getirebilmeleri için 25 yıllık stratejik bir plan hazırladı.


Hac Bakanı Dr. Bender Haccar yaptığı açıklamada, bu amaçla oluşturulan teknik komitenin, 25 yıllık hac stratejik planı üzerindeki çalışmalarının sonuna geldiğini belirtti. Haccar, modern teknolojiden faydalanarak, Suudi Arabistan'a gelen her ziyaretçinin ülkeyi terk edene kadar kayıt altına alınmasını öngördüklerini ifade etti.
Böylece umre veya hac için gelen ancak ülkelerine dönmeyerek Suudi Arabistan'da kalmak isteyen ziyaretçilerin de önününe geçilmeye çalışılacağını vurgulayan Bakan Haccar, stratejik planın kısa süre içinde Suudi Arabistan hükümeti tarafından onaylanmasının beklendiğini söyledi.
KAÇAKLARA 10 YIL YASAK
Stratejik plan çerçevesinde, izinsiz olarak ülkede çalışan yabancıların hac yapmaları durumunda, ülkeye girişlerinin 10 yıl yasaklanacağını da haber veren Hac Bakanı Bender Haccar, ülke içinden illegal yollarla hac yapanların, yurt dışından gelenler için büyük zorluklara yol açtığını ifade etti.
Bakan Haccar, tüm bu sorunların, hayata yeni geçirilecek modern teknolojilerle aşılacağını, bu çerçevede Mekke giriş çıkışlarında kurulacak sistemlerle araçların kontrol altına alınacağını dile getirdi.
Bu sene umre ziyaretçilerinin sayısı hakkında da bilgi veren Haccar, her ay 400 bin ziyaretçinin umre için geldiğini ve bu sayının Ramazan ayında 800 bine yükselmesinin tahmin edildiğini kaydetti.

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,515 µs