En Sıcak Konular

ABD'de onbinler vatandaşlık için yürüdü

11 Nisan 2013 11:12 tsi
ABD'de onbinlerce kişi, Kongre'de, ülkedeki 11 milyon kaçak göçmene vatandaşlık yolunu açacak kanun teklifinin kabul edilmesi için yürüdü.

Gösterileri düzenleyen Hizmet Görevlileri Uluslararası Birliği sendikası, yürüyüşün başkent Washington ve 18 eyalette eşgüdümlü yapıldığını duyurdu.

Washington'da düzenlenen gösterinin, ABD Kongresi'ne ev sahipliği yapan US Capitol Hill binasının bahçesinde büyük bir festival havasında geçtiği görüldü.

Ülkedeki hemşireler, asansör görevlileri ve çocuk bakıcıları gibi düşük gelir grubundaki çalışanları temsil eden Hizmet Görevlileri Uluslararası Birliği yetkilisi Ben Monterroso, "Göçmen reformunu elde etmek için sadece Washington'a gelmeyeceğiz. Tüm ülke caddelerinde yürüyeceğiz" dedi.

ABD'nin Georgia eyaletindeki Georgia Capitol binası etrafındaki yürüşüye katılan bini aşkın kişi, ABD'nin göçmen politikasında köklü değişiklikler yapılması ve sınırdışı etme uygulamasının sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

San Francisco kentindeki gösterilere katılan 500-600 kişilik bir grup da, fedaral hükümet binasına yürüdü. Göstericiler daha önce bina önüne, sınır dışı edilen kişilerin hergün değişen sayısını gösteren kırmızı ve mor renkte kağıttan çiçekler koymuşlardı.

Geniş kapsamlı bir göçmenlik yasa teklifine hazırlanan ABD'li senatörler çalışmalarını bu hafta içinde bitireceklerini duyurmuşlardı.

Cumhuriyetçi ve Demokrat partili senatörlerin birlikte hazırlandığı kanun teklifi görüşmeleri hakkında Associated Press'e açıklama yapan bir kaynak, teklifin ABD'nin Meksika sınırındaki gözleme alanının büyük ölçüde genişletilmesini ve yüksek risk oluşturan bölgelerden sınırı geçenlere yönelik gözaltıların büyük oranda artırılması gibi önlemleri de içerdiğini söyledi.

cnnturk


Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,752 µs