En Sıcak Konular

''Türkiye'nin kendisiyle helalleşme sürecidir''

10 Nisan 2013 18:31 tsi
''Türkiye'nin kendisiyle helalleşme sürecidir'' Brüksel'de çözüm sürecini yorumlayan AB Bakanı Bağış, önemli mesajlar verdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Brüksel’de çözüm sürecine ilişkin konuştu.“Anneler ağladığında gözyaşının rengi yok” diyen Bağış, “Tarih yeniden yazılıyor, birbirimizi yeniden kucaklıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bakan Bağış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bugün Brüksel'e yaptıkları ziyaretin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu da dikkat çekti.
 
Bağış, Avrupa Politikalar Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye’nin terörle mücadelesi ve Avrupa Birliği üyelik sürecine etkileri” konulu konferansta konuştu.
 
"20 yıl önce insanlar Kürt olduğunu söylemeye çekiniyordu" diyen Bağış, bugün 24 saat Kürtçe yayın yapan kanalların olduğu bir ortama gelindiğini kaydetti.
 
"BİRLİKTE DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN..."
 
Bağış, şöyle devam etti:
 
"Nasıl TRT Şeş gibi farklı dillerde yayın yapan kanallar TC vatandaşlarına devletin mesajını verebildiyse artık bu ülkede terör belası kalmasın. Birlikte daha iyi güzel bir Türkiye için ter dökelim."
 
Terör ateşinin Türkiye’yi uzun zamandır yaktığını söyleyen Bağış, “Hiçbir babanın oğlunu toprağa vermeyeceği bir zaman diliminin gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
"GÖZYAŞININ RENGİ YOK"
 
Egemen Bağış, "Annelerin gözyaşının rengi yok" diyerek, şunları kaydetti:
 
"Bu süreç Türkiye'nin kendi ile helalleşme sürecidir. Artık bu ülkenin hiçbir anası ağlamasın. Analar ağladığında Kürt olsun Türk olsun bütün anaların ağlama ses aynı, gözyaşının rengi yok. Bu ülke çok daha iyisine layık."
 
"CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR"
 
Brüksel'de yeni fasılların açılmasına ilişkin görüşmelerde bulunan Bağış, Cumhuriyet tarihinde bir ilkin yaşandığını belirtti.
 
Bağış, "Bugün Cumhuriyet tarihinde ilk defa 2 bakan sosyal tarafların da temsilcileri ile birlikte komisyonun karşısına çıkacağız ve sosyal politikalar faslının açılmasını isteyeceğiz" dedi.
 
Avrupa Birliği Bakanı, Kıbrıs sorununun da çözülmesiyle Türkiye'nin önündeki engelleri aşarak hak ettiği noktaya ulaşacağının da altını çizdi.

trthaber


Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,822 µs