En Sıcak Konular

Medine'de ölü bulunan Türk öğretmenin otopsi raporu

10 Nisan 2013 17:45 tsi


Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Otopsi raporuna göre Yunus Emre'nin ölmeden önce darp edildiğine dikkat çekiliyor. Doktor raporunda ise Yunus Emre'nin cenazenin yerinin değiştirildiğinin altı çiziliyor.

 Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan Yunus Emre Elevli, 3 yıl önce eşi Seyhan Elevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine Uluslararası Türk Okulu'nda öğretmen olarak göreve başlaması üzerine Medine'ye gitti. 2 çocuk babası olan 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli, 16 Şubat 2013 gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık Kur'an kursu arasındaki boş alanda ölü olarak bulundu.

 Oğlunun ölüm haberini alan Samsun'da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda müdür olarak görev yapan baba Mehmet Elevli, oğlunun ölümüyle ilgili olayın aydınlanması için çaba sarf ediyor. Oğlunun ölümü konusunda polisin ilk önce kalp krizinden şüphelendiğini aktaran baba Elevli, hazırlanan otopsi raporunda ölüm nedeninin cinayet olabileceğinin ağır bastığını dile getirdi.

 Baba Mehmet Elevli, "Rapordan öğrendiğimize göre oğlumun kafes kemiğinde, omuzdaki leğen kemiğinde ve kaburga kemiklerinde kırık var. Sağ ve sol göğüs üzeri ile sırtta kürek kemiğinin az yukarısında sağ ve sol sırtta darp izi, sağ kalça iç ve diş kısımda darp izleri mevcut. Yetkililer otopsi raporuna dayanarak cinayet olma ihtimali yüksek olduğunu söylüyor. Doktor raporunda ise cenazenin yerinin değiştirildiği belirtiliyor." diyerek oğlunun bir cinayete kurban gittiyse bunun aydınlatılmasını istiyor. Bu konuda Türk makamlarından da yardım talep eden baba Elevli, o gece oğlunun telefon trafiğinin incelenmesini talep ettiklerini ancak bundan bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Ölüsü bulunmasından sonra oğlunun telefonuna, 'Yunus Emre intihara zorlandı, öldürüldü' şeklinde mesaj geldiğini hatırlatan baba Elevli, "Suud polisinden Yunus Emre'nin telefon kayıtlarının incelenmesini istedik. Ancak şu ana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı." diye konuştu.

 Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını aktaran Elevli, "Bu konuda Türkiye deki ilgili makamların bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ancak gerçeklerin ortaya çıkması ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,476 µs