En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bizim önergemiz değil

10 Nisan 2013 12:14 tsi
Kılıçdaroğlu, TÜSİAD yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözümüne yönelik sürecin değerlendirilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına dair önergeyle ilgili, "Dün Parlamento'da kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. AKP'nin verdiği araştırma önergesinin Anayasanın ve içtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM'nin farklı bir konuma, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz" dedi.
 
Kılıçdaroğlu, TÜSİAD yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası Kılıçdaroğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TÜSİAD'ın yeni yönetimini yürekten kutladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Her zaman olduğu gibi Türkiye'nin sorunlarına duyarlı bir sivil toplum kuruluşu. Ekonomiyi, içeride yaşanan, dünyada yaşanan sorunları, beraber değerlendirme fırsatımız oldu. CHP olarak bizim görüşlerimiz nedir, bu konuda bilgi verdik. İçeride yaşanan sorunlar konusunda, demokrasi konusunda hatta üniversiteler gibi biraz daha alt ayrıntılara da inerek düşüncelerimizi kendilerine aktardık" dedi.

Görüşmeden son derece mutlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, TÜSİAD ile ülke sorunlarına gösterdikleri duyarlılıklar konusunda ortak çalışmalarının ve görüş alışverişinin süreceğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. Buna ilişkin değerlendirmeniz ne olacak? Bu kabul edilen sizin önergeniz mi" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Dün Parlamento'da kabul edilen önerge bizim önergemiz değil. Bu konudaki değerlendirmemi grup toplantısında yapmıştım ve Sayın Cemil Çiçek'e bir çağrıda bulunmuştum. AKP'nin verdiği araştırma önergesinin Anayasanın ve içtüzüğün öngördüğü bir araştırma önergesi olmadığını biliyoruz. TBMM'nin farklı bir konuma, hukuk dışına itildiğini düşünüyoruz. Bu konudaki tepkimizi de Parlamento görüşmeleri sırasında arkadaşlarımız verdiler."

aa


Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs