En Sıcak Konular

MHP, Genel Kurul’daki oylamaya katılmayacak

9 Nisan 2013 15:47 tsi
MHP, Meclis Genel Kurulu'nda yapılacak, Süreci Değerlendirme Komisyonu'nun kurulmasını öngören araştırma önergesinin oylamasına katılmayacağını açıkladı.



MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Şandır, AK Parti'nin verdiği araştırma önergesi ile çözüm sürecine TBMM ve siyasi partilerin katkısını talep ettiğini belirterek, "Böyle bir talep hukukumuza göre de suç teşkil eder." dedi. Bunun PKK'nın talebi olduğunu savunan Şandır, "Egemenliğimizin sembolü bu Meclis'te bu milletin parçalanmasına hukuk zemini oluşturulmasına katkı vermeyeceğiz. Bugün, bu araştırma önergesinin ön görüşmeleri yapılacak. MHP olarak iç tüzüğün verdiği imkanları kullanarak, itiraz gerekçelerimizi, bu önergeye neden hayır dediğimizi tüm netliği ile ifade edeceğiz. Ancak kurulması amaçlanan komisyona üye vermeyeceğimiz gibi böyle bir komisyonun kurulmasının Meclis'te oylanmasına da katkı vermeyeceğiz. Oylamada Meclis'e katılmayacağız." diye konuştu.

Oktay Vural ise Genel Kurul'daki görüşmelere katılacaklarını belirterek, "Bu araştırma önergesinin PKK'yı meşrulaştırmak amacıyla geliştirilmiş bir önerge olduğunu bütün açık yürekliliğimiz ile ifade edeceğiz. Bu irade milletimizin iradesi değildir. PKK'nın talebidir. Bu iradenin Meclis'te bir oylama vesilesi ile olsa bile, hayır deme irademiz ile bile meşrulaştırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,395 µs