bir tuhaf kaza... | " /> iyibilgi özel" /> bir tuhaf kaza... | "/> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

İstanbul-Antalya hattında bir tuhaf kaza...

9 Nisan 2013 12:56 tsi
İstanbul-Antalya hattında bir tuhaf kaza... Basit bir soru: Türkiye'ye tatil için gelen konuk Cumhurbaşkanı'nın kolu nasıl ve nerede kırıldı? iyibilgi özel

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, hem tatil hem de resmi ziyaret için geldiği Türkiye'de talihsiz bir kaza geçirdi. Başbakan Erdoğan ile görüştüken bir gün sonra, yani Pazar günü, bisikletten düşmesi sonucu sağ omzunda ve kolunda ciddi kırıklar meydana gelen Saakaşvili, İstanbul'da bir hastanede tedavi altına alındı. Fakat bu haberle ilgili bir takım soru işaretleri var.

DHA'nın haberine göre Saakaşvili, 5 Nisan 2013 tarihinde tatil için Antalya'ya özel bir uçakla geldi. Tatil amaçlı kente gelen ve ailesini yanında getirmeyen Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Belek'teki 5 yıldızlı bir otelde konakladı.

6 Nisan Cumartesi günü Başbakan Erdoğan ile İstanbul'da görüşen Sakaşvili, Cumhurbaşkanı'nın resmi Facebook sayfasına göre aynı gün içersinde Bursa'da yaşayan Gürcülerle bir araya geldi.

7 Nisan'da Cumhurbaşkanı Sakaşvili kaza geçirdi. Fakat bu kazanın nerede olduğu o sırada açıklanmadı.

8 Nisan pazartesi gününe gelindiğinde, Faruk Akkaya imzasıyla Cihan Haber Ajansı ile organik bağlara sahip olan Haberrus sitesinde yayınlanan ve Rus haber ajansı Interfax'a dayandırılarak verilen bir haberde Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin Türkiye’de bisikletten düşerek kolunu kırdığı açıklandı. Gürcü basınını kaynak gösteren ajans, Saakaşvili’nin Antalya’da bisiklet sürerken kolunu kırdığını, daha sonra da İstanbul’a tedavi için gittiğini belirtti.

Fakat yerel basın, aynı olayı "İstanbul'da kolu kırılan Saakaşvili Ankara'ya gitti" başlığıyla verdi.

Kazanın nasıl gerçekleştiği ise meçhul. Tek detaylı bilgi Gürcü sitesi dfwatch.net'ten geldi. Siteye göre Saakaşvili Antalya'da Pazartesi günü bisiklete binerken yola çıkıyor ve bir römorka çarpıyor. Ama kazanın Pazartesi günü yapıldığını söylenmesi, diğer bütün kaynaklarla çeliştiği için iddianın doğruluğu konusunda şüphe uyandırıyor. Ancak kazanın Antalya'da olduğu iddiasını Avrupalı kaynaklar da doğruluyor.

Bununla birlikte görünen o ki, bir taraftan Gürcistan'nın NATO üyeliği Dolmabahçe'de detaylı bir şekilde konuşulur, öteki taraftan Gürcistan'da Moskova'ya yakınlığı ile bilinen "Bidzina İvanişvili hükümeti, 2008'deki Gürcistan-Rusya savaşında işlendiği öne sürülen 'insanlık suçları' hakkında soruşturma başlatmaya hazırlanıp, ifadesi alınacak isimler arasında Cumhurbaşkanı Mikhail Saakaşvili'nin adı da geçerken" böyle bir kaza ister istemez dikkat çeker.

Kaldı ki kazanın İstanbul'da olması ayrı, Rusların tatil için tercih ettiği Antalya'da olması ise apayrı şekilde yorumlanabilir... Antalya'da tatil olarak başlayan, İstanbul'da resmiyete dökülen bu ziyaret bize bir başka kaza haberini de ister istemez hatırlattı: Türkiye ziyareti sırasında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un İstanbul'da kırılan kolunu...

www.iyibigi.com özel



Bu haber 6,420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs